Smenjen hrvatski sveštenik Alojzije: Jedva je pristao da pričesti bolesno dete, a potom je izvređao majku

Pretpostavlja se da je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić odlučio da kazni sveštenika zbog njegovog stava i ponašanja koje je u suprotnosti sa svime što propagira crkva, na čelu sa papom Franjom

  • 2

Alojzije Asić, sveštenik župne Crkve Svetog Franje Asiškog u Gradištu, koji je dečaku Adamu i još dvoje dece sa posebnim potrebama hteo da uskrati pričešće, odradio je svoju poslednju prvopričesničku misu u tom gradu.

Malog Adama koji je bolestan, sveštenik je ipak pričestio sa drugom decom. Ali ga je u crkvi još jednom uvredio!

On je sam tokom svog govora najavio da odlazi iz župe, a kako do ovih događaja o njegovom odlasku iz Gradišta nije bilo govora, pretpostavlja se da je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić odlučio da kazni sveštenika zbog njegovog stava i ponašanja koje je u suprotnosti sa svime što propagira crkva, na čelu sa papom Franjom.

Sveštenik nije želeo da pričesti bolesno dete, a onda je majci Slavici uputio strašne reči: Žali se kome god hoćeš, ne može mi niko ništa!

Dodatno je apsurdno što se sve to događalo u župi koja nosi ime svetog Franje Asiškog, po kojem se nazvao i aktuelni katolički crkveni poglavar.

- Žao mi je, zaista mi je žao zbog takvih postupaka koji se mogu dogoditi. Da on izdvoji dete i da je ono kao šugavo trebalo da bude sa strane, to zaista treba osuditi. Ja se izvinjavam tim roditeljima koji su doživeli takvu marginalizaciju.

- Molim ih da oproste - jasno je Hranić osudio nameru sveštenika Asića, koji je Adama i njegovo dvoje vršnjaka hteo da izdvoji od ostale dece prilikom obreda primanja sakramenta svete pričesti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    2. maj 2017 | 10:37

    Bravo za nadbiskupa Hranića.Tako se čisti "šljam "iz svojih redova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA