≫ 

U Srbiji cveta novi biznis: Skupljajte pse lutalice i zaradićete pristojnu sumu

Mesečno, za zbrinjavanje po jednom psu vlasnici ilegalnih prihvatilišta dobijaju i po nekoliko desetina evra

  • 8

Sve veći broj životinja bez vlasnika na niškim ulicama nije rezultat prirodnog procesa, već masovnog dovoženja pasa lutalica i mačaka iz okolnih varoši.

U ovom skloništu za pse dešava se nešto potpuno čarobno (VIDEO)

- Građani na perifernim delovima grada prijavili su nam da se iz automobila, kombija ili traktorskih prikolica psi istovaraju na obodu grada. Obično se to događa u gluvo doba noći - kaže Bratislav Vučković, direktor JKP "Medijana".

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pretpostavlja se da psi lutalice najčešće pristižu iz svrljiškog i knjaževačkog, belopalančkog i pirotskog kraja. U poslednjih nekoliko nedelja se dogodilo čak šest napada lutalica na građane, u tri sa teškim posledicama.

Pored velikog na obodu Gradske tvrđave, postoji i nekoliko manjih prihvatilišta od po desetak životinja o kojima se brine u improvizovanom prostoru.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Mesečno, za zbrinjavanje po jednom psu vlasnici ilegalnih prihvatilišta dobijaju i po nekoliko desetina evra, pa je računica jednostavna: čuvanje dvadesetak pasa za 500 ili više evra mesečno, gde troškovi nikako ne mogu da budu veći od trećine dobijene pomoći - prilično je unosno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    6. maj 2017 | 10:13

    Dobijaju po nekoliko desetina evra? Dnevno, meseno, jednokratno? Da je dnevno bila bi neka racunica. Ti psi i tekako zahtevaju odgovarajucu ishranu i negu. Mnogi koji organizuju prihvatilista na svojim posedima to rade iz ljubavi prema ovim divnim stvorenjima. Napadi pasa lutalica su retki, mnogo redji nego sto ljudi napadaju svoju vrstu.

  • Cvrle

    6. maj 2017 | 10:39

    Poznajem zenu koja je udomila na svom posedu oko tridesetak pasa,njeni troskovi su ogromni jer ti psi imaju svu mogucu negu. Gde god da se obratila niko nije hteo da joj pomogne,jedino sto su joj nudili bilo je da preuzmu deo pasa u kafileriju. Novac joj niko nije ni spomenuo.

  • VAN

    6. maj 2017 | 07:58

    Ljubitelji pasa sad imaju priliku da pokažu svoju ljubav prema psima i neka ih vole u okviru svoga doma, ne po ulicicama i trgovima, uz to još i da zarade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA