≫ 

Dečak (13) se kasapio hemijskom: Uzbuna u Velikoj Plani zbog jezive ruske igrice "Plavi kit"

Prema njegovim rečima učinio je to iz znatiželje, a kako nije najbolje razumeo engleski jezik, na osnovu objavljenih fotografija koje su neka vrsta uputstva, video je šta treba da uradi

  • 11

Ozloglašena ruska igrica Plavi kit koji navodi tinejdžere da se seku žiletom, ubadaju iglom, a na kraju i ubiju, uzela je svoju prvu žrtvu u Srbiji.

 

IGRA U KOJOJ SE DECA UBIJAJU HARA SRBIJOM! Ovo morate da znate o - PLAVOM KITU

 

Dečak (13) iz Velike Plane sekao se hemijskom olovkom po ruci. Na sreću njegovi roditelji su na vreme primetili povrede i odvratili ga od bolesene igrice, a slučaj prijavili policiji.

 

POLICIJA APELUJE: Prijavite nam ako se smrtonosna igrica "Plavi kit" pojavi u Srbiji!

 

- Prvi slučaj samopovređivanja na koje navodi Plavi kit u Srbiji je otkriven nakon što su  Z.V. i njegova supruga D.V. iz okoline Velike Plane prijavili policiji da su zatekli maloletnog sina s ogrebotinama po ruci.

 

- On je priznao da se isekao zbog igrice. Dečak je rekao da je od druga iz odeljenja čuo da ta igrica postoji, onda ju je instalirao na svom mobilnom telefonu - piše Srpski telegraf.

 

Prema njegovim rečima učinio je to iz znatiželje, a kako nije najbolje razumeo engleski jezik, na osnovu objavljenih fotografija koje su neka vrsta uputstva, video je šta treba da uradi. Na slici je bila ruka na kojoj su vidljive posekotine. Dečaj je shvatio da treba da uradi isto i povredio se.

 

Dečak je samo jedanput igrao igricu. Rekao je da nije sklon samoubistvu i da je povrede sebi naneo iz znatiželje. Srećom, neko u porodici je na vreme primetio povrede i na vreme reagovao.

 

Filip Budeikin (21), koji je osmislio bolesnu igru Plavi kit namenjenu samoubistvu labilne dece, priznao je zločine i kazao kako su njegove žrtve “biološki otpad” i da su bile srećne što će umreti i da on na taj način “čisti društvo”. 

 

On se sada nalazi u zloglasnom zatvoru Kresti u Sankt Petersburgu.

 

Pogledajte o kakvoj je igrici reč: 

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    17. maj 2017 | 09:14

    To moze da se resi u čemu je problem . Ugasite taj sajt pustite klon igre virus ko god da ima igru pri appdateo-vanju ce blokirati igru i gotovo . Ako je igra vezana za net .

  • Simon

    17. maj 2017 | 08:57

    Zašto se to zlo ne blokira tj može koliko znam da prestane sa radom. Kako neke lepe aplikacije mogu da prestanu da rade, može i to, pa uradite isto! !!!!

  • Ja sam

    17. maj 2017 | 11:11

    U veku tehnologije nisu u stanju da blokiraju jednu glupost na internetu vec gledaju kako se deca ubijaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA