≫ 

Dok naši popovi voze lend rovere, ovaj sveštenik obilazi vernike peglicom

Službu je nazvao dušebrižničkom „ambulantom na točkovima“

  • 11

Dok se sveštenstvo SPC ponosno vozi u najnovijim audijima i lend roverima, širom sveta postoje sveštenici koji se svojom skromnošću i poniznošću nisu odvojili od svog stada.

U IME OCA, SINA, AUDIJA I LEND ROVERA: Srpske vladike na Sabor SPC stigle u luksuznim automobilima (FOTO)

Naime, u Poljskoj postoji sveštenik koji je našao zanimljiv način da crkvu približi vernicima - Kžištof Kauf već godinu dana juri svojom peglicom kroz Donju Šleziju. Službu je nazvao dušebrižničkom „ambulantom na točkovima“.

Na "fiatu" su iscrtani simboli koji ukazuju na sveti duh i Boga.

Tu je i broj telefona za one kojima je hitno potrebna njegova pomoć. Jedna od njih je predsednica mesne zajednice, gospođa Forenik, koja ima problema sa projektom sa zatvorenicima.

Sveštenik joj daje savete.

- Polako, samo pričekaj, bez straha, bez panike, onda će se otvoriti - rekao joj je on, posle čega je usledila molitva.

Njemu se vernici javljaju zbog različitih problema: žena koja ne može da natera muža da ide u bolnicu, verenici koji iza sebe imaju brakove, mladi kojima je potrebna dodatna motivacija...

Jedno je sigurno, dušebrižnička služba uvela je dinamiku u katoličku zajednicu Donje Šlezije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs /  DW)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Episkop Ironije

    18. maj 2017 | 22:11

    Kakav je to svestenik bez Audija ??? Nije taj svestenik, taj je lazan ! Pobogu ne mozes biti svestenik ako nemas barem Audi, a o kucama i lokalima da ne pricamo. Taj sa peglicom vredja svestenike i blati im ugled. Nasi svestenici se toliko trude da pokazu ozbiljnost crkve, a neki sarlatani sa peglicom unistavaju sve to !

  • WILSON

    18. maj 2017 | 21:40

    Ovaj pametan šteka lovu!

  • Doberman

    18. maj 2017 | 22:35

    svaka eparhija ima na desetine vozila, lade nive, jugice, dostavna vozila... ali je preporuka da se poseduje i bar jedno vozilo za reprezentaciju, ne moze episkop od 80-90 god. da putuje 500 ili 1000km u jugu, dok se kafekuvarica u vladi vozi u audiju A8. a slaba crkva i sabornost odgovaraju samo njemu/njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA