Najmodernija baka u Srbiji: Ima profile na svim društvenim mrežama, piše blog, pravi žurke i najbolju klopu, ima fanove i ponekog hejtera (FOTO) (VIDEO)

Ova superbaka je za samo dve godine oko sebe okupila vernu armiju pratilaca koja broji preko 40.000 i sa njima svakodnevno četuje

  • 42

- Ljubi baka. Vi ste iz Telegrafa? Imam dugo vašu aplikaciju, baš je fensi - kaže mi zvonko baka Jela čim se javila na telefon. Zvuči mi kao jedna od onih dobrih baka iz crtanih filmova sa čarobnim štapićem u ruci i tako je i zamišljam dok razgovaramo. I pre toga sam za nju čula da je jedna superbaka, ali ovim modernim izrazima do kraja me je razoružala. Baka Jela živi u Despotovcu, ima profile na svim društvenim mrežama, preko 40.000 fanova sa kojima se redovno dopisuje. I to je tek početak.

Ja sam pala u nesvest jer sam držala dijetu, a baka jer je radila u njivi: Fotografija srpske manekenke koja će vas rasplakati (FOTO)

Jelena Petrović je ceo radni vek bila poljoprivredni stručnjak. Sada vodi blog, ima Jutjub kanal na kom, između ostalog, pravi i žurke i postavlja snimke preukusne hrane. Umesto štapićem, ona pravi magiju oklagijom.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Kada se okrenula internetu i otkrila sve njegove čari, počela je da piše blog, a pokrenula je i sajt "Mladosti moja". Tada su se njenoj angažovanosti na društvenim mrežama čudili oni koji je ne poznaju, danas joj se čude i najbliži prijatelji. I pitaju se kako to ona radi.

- Ju, dete moje, ja sam blogerka već 10 godina, a kuvarica ceo život - kaže mi baka Jela osmehujući se dok razmišljam koliko je mlađih ljudi pre 10 godina uopšte i znalo za blog. O pisanju da ne govorimo.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- I eto, ja ispadoh senzacija samo zato što sam na društvenim mrežama. Svi mi se iščuđavaju. Za samo dve godine oko mene se okupila verna armija od 36.000 fanova ili, kako ih ja zovem, "pčelica radilica". S vremena na vreme se pojavi i neki hejter koji mi ostavi zao komentar na Fejsbuku. Da vidite samo kako se moje pčelice ustreme na njega da odbrane svoju baku - kaže nam Jela.

Pored njenih fanova, najveći pomoćnik joj je deka Milan s kojim je u braku preko 40 godina.

- On mi je glavni kamerman. Snima sve klipove koje objavljujem. Pored toga, deka je i ekonom, konzument, pomoćnik, sve što treba. Pošto je meni strogo zabranjeno da jedem slatko, onda on pojede sve ono što ja napravim, pa se deka malo i ugojio - priča Jela ponovo se osmehujući.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Ali, nije bilo lako krenuti. Ne može svako pred kameru. Za to treba imati držanje, dobru dikciju, treba znati ponašati se. Unuci su me naučili tehničkim stvarima, a sa ostatkom sam se valjda rodila - kaže nam modernizovana domaćica.

Baka Jela je odlična kuvarica. Kada vam ona priča o hrani, čak i preko telefona možete osetiti miris i ukus krofni punjenih kremom koje upravo sprema.

Foto: Jelena Petrović Foto: Jelena Petrović

- Tačno je, ja sam jako dobra kuvarica. Do sada sam napisala i objavila preko 400 recepata. Mnogo čitam, gledam tutorijale, pretražujem na internetu. Radim svakog dana na sebi. Da li znate da moje klipove gledaju u celom svetu? Doduše, fale mi još samo Kinezi, Japanci i vanzemaljci, ali svi drugi me prate.

Baka Jela, koja za sebe kaže da ima preko 60 godina, nikada ne staje. Ona čak svake subote pravi i žurke za ceo svet preko svog Jutjub kanala.

Foto: Promo/Kaspersky Foto: Promo/Kaspersky

- Pa da, imate sad te strimove i onda ja pokrenem žurku svake subote, pa mi šalju toliko poruka da ne mogu na sve da odgovorim. Ima žena iz Australije koje, zbog vremenske zone, naviju sat u tri posle ponoći da bi mogle da se druže sa mnom. Zaboravite na Di džejeve, kod baka Jele su najbolje žurke - kaže mi, a ja se već smejem od srca svakoj njenoj rečenici.

- I obavezno da probate nešto da napravite po mom receptu. Evo, ja preporučujem pitu koju gurmani obožavaju. I da javite kako je ispala. Samo pratite uputstva. Ljubi baka, ćao, ćao - pozdravlja nas i obećava jednu slasnu tortu za redakciju.

Daljinac baner

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Recepti Aleksandar

    22. maj 2017 | 22:59

    Draga nasa baka i nas djeka su jedan izuzetan lep i za primer par eto toliko godina oni se vole kao sto su se voleli i prvog dana jedna divna porodica zaista puno uspeha i puno napredka od srca zelim baki i zdravlje da ih prati a pcelice su tu da podrze i raduju se svakom uspehu pozdrav veliki !

  • Ivancica Jercic

    23. maj 2017 | 00:02

    Bravo bakice nasa Vi zaista zasluzujete malo medijskog prostora. Vi ste jedna jedina! Hvala sto postojite i sto ste nam omgucili ovaj divan kaoal. Volimo nasu bakicu kraljicu!

  • Slonic Tonic

    22. maj 2017 | 19:54

    Bako Jelo nasa ja sam strasno ponosna na tebe a i deku Milana ljubim vas oboje. Zahvaljujem se telegrafu i saljem njim veliki pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA