≫ 

Sedam godina se spremala za funkciju života: Snežana Stanojković je novi tužilac za ratne zločine (FOTO)

Tužilaštvo za ratne zločine bilo je bez tužioca od januara 2016. godine, kada je prethodni tužilac Vladimir Vukčević otišao u penziju

  • 0

Novoizabrani tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković položila je danas zakletvu pred predsednicom skupštine Majom Gojković i time i formalno preuzela funkciju.

Vučić polaže zakletvu 31. maja u Skupštini: U sredu, tačno u podne zvanično postaje predsednik

Tužilaštvo za ratne zločine bilo je bez tužioca od januara 2016. godine, kada je prethodni tužilac Vladimir Vukčević otišao u penziju.

Zakletvu su u Domu narodne Skupštine položili i javni tužioci, kao sudije i zamenici javnih tužilaca koji su 15. maja prvi put glasovima poslanika izabrani na tu funkciju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Polaganju zakletve prisustvovala je i ministar pravde Nela Kuburović, predsednikn Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe Petar Petrović i drugi visoki predstavnici pravosuđa.

2016. GODINE BILA JE NAJBOLJA MEĐU 5 KANDIDATA

Snežana Stanojković je u junu prošle godine dobila najveći broj bodova od pet kandidata za tužioca za ratne zločine za program rada i unapređenje tog tužilaštva.

Od mogućih 20 bodova, Stanojkovićin program Komisija je ocenila sa 19,6 bodova, iza nje je prvi bio zamenik tužioca za ratne zločine i aktuelni rukovodilac tog tužilaštva Milan Petrović sa 13,6 bodova.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dalje su sledile sudija Apelacionog suda u Novom Sadu Dejan Terzić sa 11,6 bodova, zamenik Republičkog javnog tužioca Đorđe Ostojić sa 10, 8 bodova i na kraju zamenik Višeg javnog tužioca u Novom Sadu Milorad Trošić.

Inače, ona je izabrana za zamenika tužioca Prvog osnovnog tužilaštva 1. januara 2010. godine, rešenjem republičkog tužioca 24. januara 2010. године, upućena je u Tužilaštvo za ratne zločine.

Snežana se, dakle, za ovu novu funkciju spremala 7 godina, od 2010. godine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA