≫ 

PRVA ZABRANA IGRICE FIDŽET SPINER U SRBIJI: Profesor zalepio novo pravilo na vrata i iznad table! (FOTO)

Nekad čigra, zatim jo-jo, sada su zamenjeni "fidžet spinerom", magičnom igračkom koja privlači pažnju dece širom sveta

  • 11

Svetski popularna igrica "fidžet spiner" omiljena je i među učenicima u Srbiji. Iako namenjena osobama obolelim od autizma i oslobađanju od stresa, ovu igračku "vrte" mnoga deca na školskom času i to iz čiste zabave - jer pomaže u otklanjanju stresa.

DECA U SRBIJI MASOVNO IGRAJU OVU IGRICU: A ona je namenjena obolelim od autizma!

Da masovna upotreba "spinera" može imati i negativne posledice primetio je i učitelj niške osnovne škole "Miroslav Antić ", Vladimir Hadži-Tančić koji je u svom odeljenju zabranio korišćenje ove magične igračke, a podržale su ga i kolege.

Znak za zabranu korišćenja "spinera" na času, učitelj je zalepio ispred vrata učionice i iznad table.

Izumiteljka "spinera" živi u teškoj bedi, nema da plati ni račun za telefon!

- Igračka se veoma brzo uselila i u škole i počela da skreće pažnju učenika sa gradiva koje se obrađuje. Nekada se tokom igranja čuje tiše ili jače zujanje.

Foto: privatna arhiva Foto: privatna arhiva

- Da se ne bi dogodilo da igranje "spinerom" na času ispod školske klupe postane masovnija pojava osetio sam obavezu da na vreme reagujem i ne dozvolim da se pažnja učenika sa nastavnog gradiva preusmeri na spinere.

- Kroz iskustvo rada sa decom shvatio sam da deca bolje reaguju na simbole, znakove i neverbalna upozorenja i obaveštenja. Zbog toga sam odštampao i postavio znak na vratima učionice i iznad table - priča nam učitelj Vladimir, koji dodaje da su deca ovu zabranu prihvatila sa odobravanjem i da pravilo poštuju u potpunosti.

Kolegama se takođe dopala ideja, pa su novo "školsko pravilo" odštampali u više primeraka.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Kao najvažnije razloge zbog kojih se igraju spinerom učenici su naveli da ih smiruje, opušta i zabavlja. U razgovoru su otkrili da se čak i neki od roditelja rado igraju ovom igračkom kod kuće zajedno sa decom. Dobra strana je što igrica odvraća decu od mobilnih telefona i računara,

- Dakle, igra spinerom u školi ne predstavlja problem ako se jasno precizira kada i gde je dozvoljena, a znak koji na to ukazuje je odličan način da učenici shvate šta je u njihovom najboljem interesu koji je nama, učiteljima na prvom mestu - zaključio je on.

Cena "fidžet spinera" se po specijalizovanim prodavnicama kreće od 700 do 3.000 dinara, ali se u kineskim prodavnicama može pronaći i za mnogo manje novca.

Daljinac baner

(i.lazic@telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plazma

    1. jun 2017 | 17:39

    Kod kineza je 250, uzeo detetu pre neki dan. A profesor je potpuno upravu, neka vrte ali za vreme odmora, a ne na casu!!

  • Goxy

    1. jun 2017 | 17:51

    Umesto da drže BROJANICE!!! Šta sve đavo neće da izmisli!!!

  • Saša

    1. jun 2017 | 17:55

    Kakve su to specijalizovane prodavnice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA