≫ 

Tramp izrazio saučešće poginulima u Teheranu: Iranska vlada smatra da je odvratno ono što im je poručio

- Odvratno saopštenje Bele kuće... Iranski narod odbacuje takve američke poruke prijateljstva - napisao je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif na Tviteru

  • 8

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif odbacio je danas kao "odvratno" reagovanje američkog predsednika Donalda Trampa na pogubne napade Islamske države u Teheranu, pri čemu je Tramp izrazio saučešće za žrtve, ali i ocenio da ta zemlja "sada žanje ono što je posejala".

Kraj talačke krize u Teheranu: ISIS preuzeo odgovornost za krvoproliće, 12 mrtvih u dva napada!

Tramp je poručio da SAD žale i mole se za žrtve napada izvedenih u sredu za koje je odgovornost preuzela Islamska država, ali je istovremeno istakao da "države koje sponozorišu terorizam rizikuju da postanu žrtve zla koje promovišu", prenele su agencije.

- Odvratno saopštenje Bele kuće... Iranski narod odbacuje takve američke poruke prijateljstva - napisao je Zarif na Tviteru, prenosi Rojters.

Zarif je dodao da se "Iranci bore protiv terorizma koji podržavaju američki štićenici", navodi AFP.

Trampov komentar je izazvao kritike i mnogih Iranaca na društvenim mrežama, koji su podsetili kako je iranska vlada pružila Vašingtonu podršku i organizovala bdenje uz sveće u Iranu posle napada na SAD 11. septembra 2001.

Američki predsednik odavno optužuje Iran da podržava terorizam, a zapretio je i da će poništiti nuklearni sporazum iz 2015, koji je Iran postigao s velikim svetskim silama.

Iako je Vašington juče izrazio saučešće Teheranu, američki Senat radi na zakonu kojim će nametnuti nove sankcije Iranu, delimično zbog onog što je u predlogu zakona opisano kao "podrška iranske vlade delima međunarodnog terorizma".

Trinaest osoba je ubijeno, a više od 40 ranjeno u jučerašnjim napadima na parlament i mauzolej revolucionarnog lidera, ajatolaha Ruholaha Homeinija, prvim koje je u Iranu izvela Islamska država.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    8. jun 2017 | 09:33

    Jao kada ce ameriku da pogodi neka katastrofa da ne znaju kako se zovu. Voleo bi da se to dogovdi dok sam ziv da uzivam u tome

  • toma

    8. jun 2017 | 11:35

    I vi amerikanci treba da zanjete za sve sto ste poubijali po svetu

  • zora

    8. jun 2017 | 10:49

    Znaci da vas ceka isto zlo jer ste bili promoteri kosovskog terorizma a i drugih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA