≫ 

Zavetnici prekinuli emitovanje filma o Kosovu, došlo do psovanja i guranja: Obračun desničara i levičara na projekciji filma u Novom Sadu (VIDEO)

- Na delu je pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve -naveo je Jović, saopštili su Zavetnici

  • 36

Članovi Srpskog sabora Zavetnici prekinuli su danas projekciju filma “Kosovo...Nazdravlje! Gëzuar!” u Medija centru u Novom Sadu, u sedištu udruženja Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Navijači Zvezde protiv albanske knjige ispred Doma omladine: Polovni organi, prodaja oružja (FOTO) (VIDEO)

Ispred Medija centra Zavetnici su prethodno održali konferenciju za novinare, na kojoj je član Glavnog odbora Slobodan Jović, kako je saopšteno, upozorio da se u samom sadržaju filma, čiji je koproducent Dinko Gruhonjić, srpska vojska i policija prikazuju kao okupatorske snage dok se pripadnici terorističke OVK predstavljaju kao legitimni borci za slobodu.

- Na delu je pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve -naveo je Jović, saopštili su Zavetnici.

Jović smatra da je ovakav film vrsta promocije separatizma u Novom Sadu sa ciljem podsticanja istog u samoj AP Vojvodini.

Posle konferencije, kako je saopšteno, nekoliko članova Srpskog sabora Zavetnici uspelo je da uđe u salu u kojoj je bilo najavljeno emitovanje filma “Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!”.

- Na samom početku projekcije članovi Zavetnika ugasili su projektor i prekinuli prikazivanje filma, uz povike: "Ovo je sramota!" Član Glavnog odbora Vedran Ćosić postavio je pitanje organizatirima: "Gde je pravda za srpske žrtve?! Ko je odgovoran za čitave srpske porodice koje su ubijane i kidnapovane?! Kako žive Srbi na KiM?! - navedeno je u saopštenju.

- U prvom redu nalazio se predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine koji je Zavetnicima psovao majku i vređao ih, nakon čega je nekoliko članova Zavetnika brutalno izbačeno iz sale - stoji u saopštenju.

Srpski sabor Zavetnici pozvao je nadležne organe da ubuduće zabrane sve slične događaje koji imaju za cilj podrivanje ustavnog poretka Srbije i omalovažavanje srpskih žrtava.

Video pogledajte ovde:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миливоје врати се

    12. jun 2017 | 21:53

    Ко одобрава те анти српске скупове. Срамота.

  • Trig

    12. jun 2017 | 21:11

    Krajnje je vreme da se neko pozabavi ovim Dinkom.Mnogo rovari taj ustasa po Srbiji.

  • brcko-west-serbia

    12. jun 2017 | 21:47

    Slecedi put dolazi 1000 srba sa oruzjem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA