Muškarac iz Valjeva, otac deteta, silovao mentalno zaostalog komšiju i dobio 2,5 godine zatvora!

Gnusno delo nad mladićem, koji nije mogao da se brani, izvršio je dva puta, 29. juna i 1. jula 2015. godine

  • 14

Lj. B. (39) iz grada na Kolubari osuđen je u ovdašnjem Osnovnom sudu na dve i po godine zatvora, jer je napastvovao lako mentalno zaostalog 23-godišnjeg komšiju!

OTKRIVAMO: Koliko godina zatvora može da dobije ubica devojke s pumpe ako se sam preda, a koliko ako ga uhapse

Neoženjeni i nezaposleni Lj.B. iz prigradskog Novog Naselja, otac jednog deteta, bio je optužen za nedozvoljene polne radnje nad svojim komšijom kojeg poznaje od rođenja, koji ima Vilijams-Bernsov sindrom i pohađa Dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama.

Gnusno delo nad mladićem, koji nije mogao da se brani, izvršio je dva puta, 29. juna i 1. jula 2015. godine.

- Prvi put ga je pozvao u svoju kuću, a onda odveo u šupu, gde je svoj polni organ mladiću stavljao u usta. Potom mu je skinuo pantalone, oblizao svoj prst i gurao ga u anus oštećenog, da bi onda pokušao da gurne i svoj polni organ, ali u tome nije uspeo. Dva dana kasnije, dok se nalazio u dvorištu svog komšije, Lj.B. je ponovo pozvao oštećenog da dođe, a onda ga je odveo u neosvetljeni deo dvorišta. Najpre se pomokrio, pa je potom nedozvoljene polne radnje ponovio na isti način kao i prvi put. Na kraju je mladiću rekao da o tome nikome ne sme da govori, ali je on po dolasku kući ispričao majci da je silovan, posle čega je ona pozvala policiju - detalji su iživljavanja tog Valjevca nad komšijom, otkriveni tokom suđenja.

Foto - Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RM Foto - Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RM

Pred sudijom Aleksandrom Džokovićem, međutim, Lj.B. je poricao optužbe. Šta više, naveo je da je 1. jula, dok se komšiji „pomagao nešto u garaži“, do njega došao oštećeni i „počeo da ga mazi“, na šta nije reagovao misleći da se lako zaostali mladić „šali“, te da je shvatio da je „ozbilino“ tek kada mu je oštećeni „svukao pantalone i uhvatio ga za polni organ“.

Nakon hapšenja Lj.B, inače, policija je kao dokaz uzela mladićev donji veš i bermude. Veštačenje na Biološkom fakultetu u Beogradu je potvrdilo prisustvo DNK osumnjičenog na gaćama oštećenog, a veštak se izjasnio da je potpuno realno da je DNK Lj.B. na to mesto dospeo na način kako je tvrdio oštećeni.

Zbog Vilijams-Bernsovog sindroma, mladić ima urođenu srčanu manu, visok krvni pritisak i probleme sa vidom, sluhom i kičmom. Veštaci su na suđenju konstatovali njegovu laku mentalnu zaostalost, ali i naglašenu druželjubivost, empatiju, povodljivost i verovanje drugim ljudima bez rezerve, te miroljubivost bez agresivnih ispada.

Foto: Pixabay/Skitterphoto Foto: Pixabay/Skitterphoto

- Lj.B. je zloupotrebio zaostalost komšije koja je dovela do njegove bitno smanjene sposobnosti da se brani. Slobodno se može reći da ono što je uradio je gnusno i monstruozno, kao i da se radilo o najobičnijem iživljavanju nad oštećenim koga poznaje od detinjstva i vrlo dobro zna u kakvom se stanju nalazi. Lj.B. je nedozvoljene polne ranje počinio uz direktan umišljaj kako bi zadovoljio svoj polni nagon i nije bilo sumnji u pogledu njegove uračunljivosti – obrazložio je, između ostalog, u presudi sudija Džoković.

Uz dvoipogodišnju kaznu zatvora, on je za Lj.B. produžio i zabranu prilaska i komunikacije sa oštećenim. Okrivljeni na prvostepenu presudu ima pravo žalbe Višem sudu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    13. jun 2017 | 20:49

    Da li je sudija mentalno zaostao ? Da li sudija sa svojom "uzvisenom" funkcijom smatra da su gradjani kolektivno zaostali u razvoju ? Ovo je skandalozno niska kazna i nadam se da ce razna udruzenja gradjana reagovati a i neko od politicara bi trebao da se oglasi povodom ovakve sramne kazne !

  • Lilli

    13. jun 2017 | 21:10

    Ma smrtnu kaznu treba uvesti evo za ovakve. Kakve 2,5 godine, pa to je sramota.

  • Lili kalimerk

    13. jun 2017 | 22:44

    TAKO SE STITE KRIMINALCI . SAMO INICIJALI , DA GA SUTRADAN NE PREPOZNAJU I DA MOZE DA PONOVI DELO .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA