Pre 33 godine su pronašli mrtvog dečaka vezanih ruku u reci: Policija i dalje traži ubicu, sada i u njegovoj porodici! (FOTO) (VIDEO)

Telo malenog Gregorija pronađeno je 16. oktobra 1984. u reci Volonj na istoku Francuske. Dečakove ruke su bile zavezane, a lekari su utvrdili da se Gregori utopio

  • 1

Francuska policija, koja i dan danas istražuje ubistvo četvorogodišnjeg Gregorija Vilemina, ove je nedelje uhapsila tri člana njegove porodice, nadajući se da su korak bliže rasvetljavanju jednog od najpoznatijih nerešenih slučajeva u toj zemlji, javlja BBC.

Dečak je sam, izgubljen u ruskoj šumi, jeo travu i pio vodu iz močvare: Na telu mu je pronađeno 20 krpelja, izujedali ga komarci, ali je PREŽIVEO!

Telo malog Gregorija pronađeno je 16. oktobra 1984. u reci Volonj na istoku Francuske. Dečakove ruke su bile zavezane, a lekari su utvrdili da se Gregori utopio.

Pre nego je nađeno njegovo telo, dečakov ujak je navodno primio poziv od nepoznate osobe koja je tvrdila da je otela mališana. Idući dan, roditelji su primili pismo u kojem je pisalo:

"Vaš sin je mrtav, osvetio sam se".

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Sledećeg meseca, policija je uhapsila Bernarda Larošea, nećaka dečakovog oca. Protiv njega je svedočila i njihova rođaka Muril Bole, ali je na kraju oslobođen 1985. godine nakon što je Bole povukla svoj iskaz. Lorešea je nekoliko nedelja nakon izlaska iz zatvora ubio dečakov otac Žan-Mari Vilemin. On je zbog ubistva proveo nekoliko godina iza rešetaka.

I dečakova majka Kristin Vilemin je neko vreme bila u pritvoru zbog sumnje da je ubila sina, ali je kasnije puštena. Država je roditeljima platila odštetu zbog propusta u istrazi i pogrešnih optužbi.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Narednih godina nastavili su da primaju anonimne pozive i pisma. Slučaj je nanovo otvoren 2000. godine, a potom i 2008. godine kada je policija pokušala da utvrdi čiji se DNK nalazi na pismima. Tri različita nepoznata DNK su nađena, ali nijedan nisu uspeli da identifikuju.

Ali ove nedelje desio se preokret. Policija je uhapsila 70-godišnjeg dečakovog ujaka i njegovu ženu koji žive u mestu Aumontzej. Oni se navodno sumnjiče da nisu prijavili zločin i pomogli dečaku u nevolji.

AFP javlja da je uhapšena i polusestra dečakovog oca, a ispitani su i Gregorijevi deda i baka.

- Ovim hapšenjima smo ciljali na ljude koji su usko povezani sa slučajem. Želimo rasvetliti neke zasad nerešene okolnosti i odgovoriti na pitanja koja imamo - kazao je tužitelj Žan-Žak Boš.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoa

    16. jun 2017 | 12:14

    E tako ce biti i sa Marijanovicima samo treba da prodje dosta vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA