Zaključala je njihov katanac na mostu ljubavi u Vrnjačkoj banji, a onda saznala pravu istinu o dečku. Do danas se nije pomirila sa tim

Izašla sam iz njegovog stana i više ga nisam nikad videla, iako sam nekoliko puta dolazila u Bosnu. Nedavno sam čula da se oženio, tako da više ne znam šta je tu bila istina, ali ovaj katanac i dalje ovde stoji. Neka ga, i tako ničemu nije služio - ispričala je Mila

  • 1

Most ljubavi u centru Vrnjačke banje već godinama unazad privlači turiste širom sveta. počev od Prvog svetskog rata kada su svoju ljubav baš tu zaključali jedna učiteljica i mladi vojnik.

OVAJ SRPSKI MOST ISPUNJAVA LJUBAVNE ŽELJE: Evo u kom je gradu i šta je ispunio paru sa slike! (FOTO)

Već na njihovom primeru pokazalo se da ljubav, iako zaključana na mostu, ne mora nikako imati srećan kraj (vojnik se na Krfu oženio mladom Grkinjom, a učiteljica je ostala da pati sama).

Sličnu sudbinu doživela je i Mila (26) iz Beograda, koju je dočekalo neverovatno razočaranje.

- On je bio moja prva ljubav, moje sve. Imala sam 16 godina kad smo se upoznali i sanjala sam o budućem braku i zajedničkom životu tokom te dve godine koje smo proveli zajedno. On je bio iz Bosne, ali nije mi bio problem da svakog vikenda putujem tamo.

Jednom prilikom sam sa bakom prolazila kroz Vrnjačku Banju i poželela da mu i na taj lep, simboličan način pokažem svoju ljubav. Nisam ni slutila šta on radi dok ja našu ljubav vezujem za most.

Nedugo nakon što sam se vratila iz Vrnjačke Banje, od sestre koja je takođe živela u Bosni, saznala sam strašnu istinu – moj dečko, kojeg sam gledala kao budućeg oca svoje dece, bio je homoseksualac, a sa mnom u vezi je bio samo da bi pred društvom imao devojku i jer nije smeo nikome da prizna svoje seksualno opredeljenje.

Nije me nikada ni voleo. Svi su govorili da sam lepa, i zato je mene odabrao. Kada sam mu sve to sasula u lice, nije imao hrabrosti ni da me pogleda u oči, samo je ćutao i gledao u pod.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Izašla sam iz njegovog stana i više ga nisam nikad videla, iako sam nekoliko puta dolazila u Bosnu. Nedavno sam čula da se oženio, tako da više ne znam šta je tu bila istina, ali ovaj katanac i dalje ovde stoji. Neka ga, i tako ničemu nije služio - ispričala je Mila.

Čuvši naš razgovor sa Milom, ulični prodavac je dobacio da se i on svačega nagledao ovde.

- Stvarno se svašta dešava. Viču, svađaju se, plaču, traže katance, hoće da ih kidaju. Roman bismo mogli da napišemo - otkrio je čovek, a piše Stil.

Romantični ritual zaključavanja katanca sa ispisan imenima zaljubljenih na mostu podrazumeva da se jedan ključić baci u reku, a svaki od zaljubljenih čuva drugi.

Po uzoru na Most u Vrnjačkoj banji, i Pariz je dobio svoj Most ljubavi, a i u Ljubljani zaljubljeni su davno počeli da zaključavaju svoja srca na mostu preko Ljubljanice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beba foka

    15. januar 2019 | 22:16

    I tvrdjavski most u Nisu je postao most ljubavi:))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA