Užas u Batočini: Radniku mašina za mlevenje folije otkinula šaku (FOTO)

Snimci sa video nadzora pokazuju da je Vulić šaku izgubio svojom nepažnjom, gurao je plastiku, čak se i propinjao na prste da bi je ubacio u otvor koji je melje

  • 1

Zoran Vulić (37), radnik preduzeća “Brzan plast” iz sela Brzan kod Batočine, doživeo je protekle nedelje nesreću na radnom mestu i ostao bez šake! On je neoprezno gurnuo ruku u mašinu za mlevenje folije.

 

KOVAČU ČEKIĆ SMRSKAO ŠAKU: Užasna povreda radnika u Nišu

 

Dejan Simić, vlasnik fabike koja se bavi reciklažom i otkupom plastičnog otpada, kaže da je Vulić povređen nakon dva dana rada, te da se povredio zbog neiskustva i neopreznosti.

 

- Povredio se dok je gurao plastiku u mašinu koja je zapravo mlin za mlevenje folije. Gurnuo je ruku unutra. Izuzetno mi je žao zbog te povrede, ovako nešto se nije desilo u firmi od 1993. godine. I kada se radnici povrede, to se uvek dešavalo u prvih nedelju dana rada, kada su još neobučeni i neoprezni. Mi smo učinili sve što je do nas da radnici budu sigurni. Snimci sa video nadzora pokazuju da je Vulić šaku izgubio svojom nepažnjom, gurao je plastiku, čak se i propinjao na prste da bi je ubacio u otvor koji je melje.To nije smeo - kaže Simić.

 

On objašnjava da je inspekcija rada događaj kvalifikovala kao samopovređivanje usled sopstvene nepažnje.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

- Mi ćemo Vuliću pomoći u toku lečenja i platiti mu ugradnju proteze, a mesto u fabrici ga čeka - navodi Simić.

 

Zoran Vulić operisan je u KC Kragujevac, ali lekari nisu uspeli da mu spasu šaku. On je iz kragujevačkog sela Komarice i otac je dvoje dece.

 

Daljinac baner

 

( M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    19. jun 2017 | 15:37

    Samopovredjivanje? Zna li ovaj poslodavac sta je objektivna odgovornost?Radnik odmah da tuzi za naknadu stete i rentu!Da li je bio obucen za masinu,da li je imao zastitnu opremu da li je masina atestirana e moja inspekcijo mislite danas je neko lud!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA