Hteo sam da pomognem koleginici, a nisam umeo. Sada nemam šaku: Stravična ispovest radnika koji je ostao bez šake na poslu (FOTO)

Samo hoću da naglasim da gazda firme nije kriv za moju povredu, greška je samo moja

  • 23

- Izgubio sam šaku svojom nepažnjom, ništa firma nije kriva, samo sam hteo da pomognem koleginici, a bio sam neoprezan - rekao je za "Telegraf" Zoran Vulić (37) iz Kragujevca, koji je prošle nedelje izgubio šaku na radnom mestu, u drobilici za plastiku.

Užas u Batočini: Radniku mašina za mlevenje folije otkinula šaku (FOTO)

Vulić radi u preduzeću "Brzan plast", u selu Brzan kod Batočine i to tek nedelju dana. Nesreća se dogodila u četvrtak.

- Povredio sam se na radnom mestu koje uopšte nije moje. Moj posao je bio samo da prenosim džakove sa plastikom koja treba da bude samlevena. Preneo sam džak do radnog mesta koleginice koja radi na mašini - mlinu za mlevenje folije. Ona je trebalo džak da izruči unutra. Ponudio sam se, kad sam već tu, da ja to uradim, pošto su džakovi teški, a ona je ipak žena. Na rukama sam imao gumene rukavice, koje su moja oprema za moje radno mesto. Nisam mogao da uguram tu foliju u mlin, trebalo je nešto da stisnem, pokušao sam, pa još par puta. Nisam znao kako se to radi. Mlin je naglo povukao foliju, pa i moju šaku. Nisam mogao da se otrgnem. Šaka mi je samlevena- svedoči Vulić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On kaže da su kolege odmah pritrčale i isključile mlin, mada je njemu sve trajalo kao večnost. Zoranova šaka je ostala u mašini.

- Izvukao sam ruku znajući šta me čeka, sve mi je bilo jasno. Umotao sam ruku u majicu, a kolege su me umile i odmah odvele na previjanje u batočinski dom zdravlja, pa u kragujevački Klinički centar. Operisan sam. Nije bilo nikakve šanse da mi šaka bude spasena, moraću da živim sa protezom - kaže Zoran Vulić.

Iako je povređeni u preduzeću radio samo sedam dana, Dejan Simić, vlasnik "Brzan plasta" rekao je danas da će firma Vuliću pomoći u toku lečenja i platiti mu ugradnju proteze, a mesto u fabrici ga čeka.

- Samo hoću da naglasim da gazda firme nije kriv za moju povredu, greška je samo moja - rekao je Vulić.

Zoran Vulić je oženjen i ima dvoje dece. Živi u kragujevačkom selu Gornje Komarice.

Daljinac baner

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosmos

    19. jun 2017 | 15:05

    Covek kad cita vesti samo jos vise upadne u depresiju, sve tuznije od tuznijeg. Citamo o Djokovicu i jos par njih koji kaolepo zivo i to nam je vise prego glave stalno isto i isti ljudi njih sacica uziva a mi ostali preplaseni i ne znamo dokle vise ovako.

  • Milan

    19. jun 2017 | 15:23

    Zelim ti brz oporavak druze.

  • paris

    19. jun 2017 | 15:09

    Sta reci,budi jak i izdrzi vreme koje dolazi.velika je to nazalost promena u zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA