Ni posle tri meseca nema nalaza veštaka o požaru u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu

- Tužilac može da, posle dobijanja nalaza veštaka, a pre donošenja odluke, naloži izvođenje dodatnih dokaznih radnji u vezi sa uzrokom požara u Tehničko-remiontnom zavodu - rekla je Đorđević

  • 1

Više od tri meseca od požara u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, u kojem su poginule četiri osobe, javnosti nisu poznati detalji, uzrok, ni da li ima nečije krivice.

Istražni organi počeli uviđaj u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu

Ogromna pečurka se pojavila iza brda: Ovo je trenutak eksplozije u Kragujevcu (VIDEO)

U eksplozija prilikom gašenja požara u Zavodu, 28. februara, poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić.

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu agenciji Beta je rečeno da se čeka izveštaj o veštačenju koje je povereno Nacionalnom kriminalnističko-tehničkom centru MUP-a Srbije.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, Vesna Đorđević je objasnila da na osnovu nalaza veštaka, tužilac može da donese odluku o tome da li ima krivice i osnova za podnošenje krivične prijave ili ne.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

- Tužilac može da, posle dobijanja nalaza veštaka, a pre donošenja odluke, naloži izvođenje dodatnih dokaznih radnji u vezi sa uzrokom požara u Tehničko-remiontnom zavodu - rekla je Đorđević.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA