≫ 

Sprečen novi teroristički napad u Parizu? Naoružani napadač automobilom naleteo na policajce (VIDEO)

U automobilu marke "reno megan" bele boje, koji je napadač vozio, pronađena je automatska puška Kalašnjikov, pištolji i boce sa plinom

  • 3

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da je mrtav napadač, koji je danas automobilom udario u policijsko vozilo na Šanzelizeu, a neimenovani policijski izvori navode da je napadač ima veze sa ekstremizmom.

ISIS preuzeo odgovornost: U terorističkom napadu na Šanzelizeu ubijeni policajac i napadač, Pariz na nogama (FOTO) (VIDEO)

Kako se navodi, u automobilu marke "reno megan" bele boje, koji je napadač vozio, pronađena je automatska puška Kalašnjikov, pištolji i boce sa plinom, prenosi AFP.

- Još jednom meta napada u Francuskoj bile su bezbednosne snage - rekao je Kolomb i naveo da su pronađeno oružje i eksploziv mogli da zapale automobil.

Portparol tog Ministarstva kazao je da su eksperti za uklanjanje eksploziva na licu mesta kako bi osigurali da vozilo napadača ne predstavlja više opasnost.

U incidentu koji se dogodio u centru Pariza, na aveniji Šanzelize niko od policajaca ili prolaznika nije povređen.

Kako se navodi, Tužilaštvo za borbu protiv terorizma pokrenulo je istragu, a nakon incidenta policija je zatvorila dve stanice metroa na Šanzelizeu.

AP navodi i da su dva policijska zvaničnika, koja su insistirala na anonimnosti, izjavila da je napadač 31.godišnji muškarac iz predgrađa Pariza, koji je označen kao povezan sa ekstremizmom.

Kako su kazali, on ima "S" dosije, kojim se označavaju osobe potencijalno povezane sa ekstremizmom.

Izvor blizak istrazi je za AFP rekao da je ovaj napadač (31) bio pod nadzorom od 2015. godine zbog članstva u "radikalnom islamističkom pokretu".

Agencija prenosi i da je Kolomb kazao da trenutna situacija pokazuje da je Francuskoj potreban novi zakon o bezbednosti, kao i da bi mere trebalo da održe visok stepen bezbednosti nakon isteka vanrednog stanja u državi, koje je na snazi od terorističkog napada u novembru 2015. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA