Roditelji i dalje ne znaju da je Miloš mrtav: Danas u Vrbasu sahrana dečaka koji je poginuo u Bugarskoj

Bilo je neizvesno kad će dečak biti sahranjen, jer je familija smatrala da odluku o tome treba da donesu njegovi roditelji, otac Ištvan (41) i majka Dravka (39), koji su u komi

  • 9

Miloš Makša (14), koji je u nedelju 18. juna poginuo u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, biće danas u 16 sati sahranjen na Gradskom groblju u Vrbasu. Kovčeg dečaka, koji je stradao na putu za Grčku, gde je sa ocem, majkom i mlađim bratom krenuo na letovanje, dopremljen je prekjuče u pogrebnu službu u ovom gradu, pišu "Večernje novosti".

 

Gde su mi mama i tata, hoću kod njih: Potresne reči dečaka iz Vrbasa, čija je porodica doživela nesreću u Bugarskoj

 

Bilo je neizvesno kad će dečak biti sahranjen, jer je familija smatrala da odluku o tome treba da donesu njegovi roditelji, otac Ištvan (41) i majka Dravka (39), koji su u komi.

 

Ištvan je bio za upravljačem "honde akord", koja se direktno sudarila sa džipom, čiji su putnici - otac, majka i maloletni dečak iz Bugarske, takođe povređeni.

 

- Familija, pre svega Miloševi baba i deda sa očeve i baka sa majčine strane, odlučili su da on bude sahranjen, jer se ne zna kada će Ištvan i Dada izaći iz kome. Njih dvoje, kao ni mali Marko (5), koji je u udesu zadobio potres mozga, ne znaju da je Miloš poginuo. Jedino zna Milošev stariji brat Mihajlo (17), koji to odbija da prihvati i uporno ponavlja "Ne, ne!" On nije otputovao s porodicom zbog obaveza u školi - kaže Ištvanov stric Janoš.

 

Ištvan Makša (41) iz Vrbasa, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj u kojoj je poginuo njegov sin Miloš (14) a teško povređena njegova supruga Dravka (39), prevezen je tokom noći iz bolnice u Blagojevgradu u Klinički centar u Nišu.

 

Foto-ilustracija: Telegraf

Foto-ilustracija: Telegraf

 

Ištvan je transportovan u pratnji lekara i tehničara Kliničkog centra u Nišu koji su brinuli o njemu tokom puta sanitetom Hitne pomoći iz Niša. Njegovo stanje je i dalje teško i sve vreme je bio priključen na aparate.

 

Makša ima krvarenje u stomaku zbog povrede jetre i slezine, krvarenje u grudnom košu zbog povreda rebara, prelom grudne kosti i kontuziju pluća. Operisan je u nedelju u Bugarskoj da bi bile sanirane povrede. Urađeno je uklanjanje slezine, ušivene su povrede na jetri i pacijentu je obostrano urađena drenaža grudnog koša.

 

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović, kaže da je transport uspešno okončan.

 

- Na poziv ministra Zlatibora Lončara angažovali smo našu ekipu da uz asistenciju niške Hitne pomoć prevezemo pacijenta povređenog u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj. Policijska uprava u Nišu je obezbedila maksimalnu podršku i pratnju vozila do granice, gde se uključio konzul Srbije u Bugarskoj Aleksandar Stamatović, kako bi se granica sa obe strane prešla bez čekanja.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Iz bolnice u Blagojevgradu dobili smo informacije da je pacijent transportabilan, ali ne za dužu destinaciju od 240 kilometara, pa smo zato odlučili da bude prevezen u KC u Nišu. On će biti do daljeg kod nas, do potpune stabilizacije i poboljšanja zdravstvenog stanja - izjavio je prof. dr Radovanović, koji je koordinirao transportom.

 

Stravični direktan sudar dva automobila dogodio se u nedelju oko podne na magistralnom putu od Sofije ka granici sa Grčkom. U "hondi" sa novosadskim tablicama bili su Ištvan i Dravka Makša sa srednjim sinom Milošem (14) i najmlađim Markom (5).

 

Miloš je izgubio život, a Marko je zadobio potres mozga i još ne zna da je ostao bez brata. Dravka je sa teškim povredama operisana i zadržana je u bolnici "Pirogov" u Sofiji, koja važi za najbolju u Bugarskoj.

 

Mali Marko u sredu je sa tetkom Marijom krenuo za Vrbas. Miloš će biti sahranjen danas u 16 sati na groblju u Vrbasu. Rođaci porodice Makša morali su da odluče o sahrani, jer roditelji to nisu mogli zbog teškog stanja i nije bilo izvesno kada bi to mogli da učine.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruzaa

    22. jun 2017 | 13:11

    Pocivaj u miru Andjele i laka Ti zemlja ! Tuga nedaj boze nikome.

  • Daria

    22. jun 2017 | 12:52

    Koliko bola i tuge u ovom tekstu. Jako sam se rastuzila. Neka pociva u miru

  • Јасмина

    22. jun 2017 | 11:39

    Туга голема.Нека те Анђели чувају,мило дете.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA