I nebo nad Moskvom se poklonilo herojima: Kiša je lila kao iz kabla, a Putin je stajao mirno dok im je odavao poštu (FOTO) (VIDEO)

Ceremonija je nastavljena prema planu, iako je jaka kiša počela da pada uoči početka...

  • 7

Jaka kiša nije sprečila ruskog predsednika Vladimira Putina u polaganju venca na spomenik Neznanom junaku kod Kremlja u Moskvi.

 

Putin ispričao kako je jednog dana odlučio da postane obaveštajac KGB-a

 

Ruski lider je, uprkos nevremenu, došao na ceremoniju obeležavanja Dana sećanja i tuge, kojim se obeležava početak Velikog rata protiv nacista, piše Raša tudej.

 

Foto: Tanjug/ AP

Foto: Tanjug/ AP

 

Dok je Putin stajao ispred venaca koje je držala počasna straža, u jednom trenutku nebo se otvorilo i na njega se obrušila silovita kiša, a Putin je stajao sam bez kišobrana i sve dostojanstveno izdržao.

 

Foto: Tanjug /AP

Foto: Tanjug /AP

 

Pored Putina, na ceremoniji su se pojavili i visokorangirani činovnici, uključujući i ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

 

Foto: Tanjug/ AP

Foto: Tanjug/ AP

 

- Ceremonija je nastavljena prema planu, iako je jaka kiša počela da pada uoči početka, a niko od zvaničnika nije imao kišobran - navodi Raša tudej.

 

Foto: Tanjug /AP

Foto: Tanjug /AP

 

Podseća se i da je na današnji dan nacistička Nemačka krenula u nenajavljeni napad na Sovjetski Savez, inicirajući krvavi četvorogodišnji rat u kom je poginulo 26 miliona Sovjeta.

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA