≫ 

Danas toplo i sparno, predveče stiže osveženje: Spremite se za jake pljuskove, grad i olujni vetar!

Samo će u ponedeljak temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu, do 34 stepena na istoku Srbije

  • 1

U Srbiji se danas popodne i uveče očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom ponegde se očekuju u donjem Podrinju i Vojvodini, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U istom upozorenju se takođe navodi da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, u četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni.

Samo će u ponedeljak temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu, do 34 stepena na istoku Srbije.

Prema prognozi za danas, biće pretežno sunčano i veoma toplo, pre podne na severu Vojvodine, popodne u zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i jakim vetrom očekuju se po podne i uveče ponegde u donjem Podrinju i Vojvodini.

Vetar slab promenljiv, po podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, kasno po podne i uveče naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv, po podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 23 stepena, najviša dnevna oko 37 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Temperatura će biti u manjem padu i kretaće se od 28 na severu do 34 stepena na istoku Srbije.

Od utorka do petka sunčano i veoma toplo, samo u planinskim predelima retka pojava popodnevnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 33 do 37 stepeni.

U četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni.

Za vikend nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a dnevna temperatura biće u padu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miss

    25. jun 2017 | 11:25

    Dakle pasce mozda slaba kisica, a mozda ni to. Jer uvek kad najavite nevreme ono izostane, a kada ga ne najavite dogodi se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA