≫ 

DRAMA U KRAGUJEVCU: Trojica muškaraca se zabarikadirala u stambenoj zgradi! (FOTO) (VIDEO)

Drama u stambenoj zgradi odvija se od jutros. Policija pregovara s naoružanim muškarcima

  • 17

Zgrada u kragujevačkoj Ulici Svetozara Markovića, broj 101, u naselju Bubanj, pod opsadom policije je od jutros u devet sati. Jedan od stanara zgrade kaže da je sve počelo nakon što je stigao s fakulteta jutros oko 9 sati.

Srpski aerodrom strave: Svaki korak može da odnese u smrt, a na njemu i dalje ima aviona, kojim niko ne sme da priđe (FOTO)

- Komšije su mi rekle da su u podrumu tri muškarca sa bombama, ali ne znam koliko je to pouzdano. Znam da je sigurno samo to da oni imaju neki eksploziv kod sebe. Komšije sa prvog sprata su iseljene zbog sopstvene sigurnosti, ako ne daj bože bude eksplozije. Oni koji žive na drugim spratovima su u svojim stanovima- kaže mladi student.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U policiji nisu mogli da daju detaljne informacije, sem da podatak o trojici zabarikadiranih u podrumu nije netačan i da oni imaju neka eksplozivna sredstva. U početku se mislilo da je reč o talačkoj krizi.

- Ipak, ne može se reći da je ovo talačka kriza, niko nikome nije talac. To su trojica muškaraca u podrumu - kaže izvor Telegrafa.

Ono što celu situaciju mistifikuje je kakva je muka naterala trojicu ljudi da se zabarikadiraju na ovaj način. Glavno pitanje je - šta žele da postignu svojim delom.

Ono što se pretpostavlja je da je za jednim od njih (36) raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine.

On je, navodno, ranije danas obavestio Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda.

- Međutim, nakon toga je odustao i sa jednim 18. godišnjakom i još jednim maloletnikom koji su se, po svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade i ne želi da se preda - kaže se u saopštenju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na lice mesta jutros je najpre stigla policija, a onda i žandarmerija. Prema nezvaničnim informacijama, policijski službenici pokušavaju da počnu pregovore sa muškarcima zabarikadiranim u podrumu koji kod sebe imaju bombe i jednu automatsku pušku, a po drugim informacijama ti pregovori su već u toku. Nije poznato šta zabarikadirani traže.

Zgrada u Svetozara Markovića 101 je kraj Varoškog groblja i na par minuta hoda od Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Policija je opkolila sve prilaze zgradi, ali vrlo neupadljivo, tako da ni stanari iz okolnih zgrada ne znaju šta se događa.

Pogledajte video: 

Daljinac baner

(M. R. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kg

    11. jul 2017 | 17:33

    Stanujem u dotičnoj zgradi. Imaju taoce. Stižu neki novinari, pa ćete saznati više. Nema muslimana po Kgu, mislim da ih odbija krstača ;)

  • ccc

    11. jul 2017 | 17:11

    Ako su muslimani onda su teroristi, a ako su srbi onda su samo poremecene osobe.

  • Ma ja

    11. jul 2017 | 17:06

    Pa ubacite suzavac i izaci ce ako nemaju taoca? Ne treba tu puno pametovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA