Tramp Junior je IPAK želeo ruske informacije o Hilari Klinton!

To bi moglo da pruži dokaze istražiteljima koji ispituju da li je postojao dosluh između Kremlja i Trampovog predizbornog tima

  • 5

Najstariji sin predsednika SAD Donalda Trampa, Donald Tramp Junior, jedva je čekao da se sastane sa ženom za koju mu je rečeno da je advokat ruske vlade koja bi mogla da ima "osetljive informacije" štetne po demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, pokazuje niz mejlova koje je Trampov sin danas objavio, prenosi Rojters.

NOVI SKANDAL PORODICE TRAMP: Donaldov stariji sin se sastao sa Ruskinjom u toku kampanje svog oca, sada ga optužuju da je radio protiv svoje zemlje

Mejlove, objavljene danas na Tviteru, Donald Tramp Mlađi razmenio je u junu prošle godine sa Robom Goldstounom.

On je posrednik koji je pomogao u zakazivanju sastanka sa ruskim advokatom, prenosi Rojters.

To bi moglo da pruži dokaze istražiteljima koji ispituju da li je postojao dosluh između Kremlja i Trampovog predizbornog tima.

- Krunski tužilac Rusije... ponudio je da dostavi Trampovom timu neka zvanična dokumenta i informacije koje bi mogle da budu optužujuće po Hilari i njene odnose s Rusijom, a veoma korisne za vašeg oca - navedeno je u mejlu koji je 3. juna 2016. publicista Rob Goldstoun prosledio Trampovom sinu.

U Goldstounovom mejlu se napominje da je "očigledno reč o osetljivim informacijama na veoma visokom nivou, ali da su deo podrške Rusije i njene vlade Trampu".

- Ako je tako kao što kažete, to mi se sviđa - odgovorio je Donald Tramp Mlađi u svom mejlu.

Međutim, u ovoj razmeni mejlova potkrala se barem jedna greška, navodi Rojters, ukazujući da Rusija, koja je prestala da bude monarhija s Ruskom revolucijom, nema funkciju "krunskog tužioca", već funkciju javnog tužioca.

Pravni eksperti su podeljenog mišljenja u vezi sa pitanjem da li bi učešće Trampovog sina na sastanku s ruskim advokatom moglo da dovede do krivične odgovornosti.

Printksin: Youtube/BlacktipH Printksin: Youtube/BlacktipH

Donald Tramp Mlađi priznao je pre nekoliko dana da se sastao s ruskim advokatom Natalijom Veseljnickajom 9. juna 2016. nakon što mu je rečeno da ona ima informacije pogubne po Hilari Klinton, ali ističe da mu ona nije pružila "nikakve smislene informacije", već da je želela da razgovara o sankcijama protiv ruskih pojedinaca.

Veseljnickaja, pak, tvrdi da nikada nije posedovala informacije koje bi bile štetne po Hilari Klinton.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цар Лазар

    11. jul 2017 | 22:56

    Клинтонови, зликовачка фамилија!

  • Fbi je u pravu

    11. jul 2017 | 23:57

    Od dva diletanata, Hilari bi izazvala treci i posslednji rat.Tramp je makar glup, i koliko toliko postuje Rusiju.

  • Ljuba

    12. jul 2017 | 08:33

    Jel za Amerikance sporno sto je Trampov sin mogao da dodje u posed informacija od Rusa ili je sporrno sto takve informacije o banditkinji Hilari postoje. Kakav cinizam, demokratora koji siluju svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA