≫ 

Putnici iskakali kroz šiber iz prevrnutog autobusa. Istraga pokazala da je uzrok nesreće umor vozača?

Izvor iz istrage navodi da na putu nisu bili primetni tragovi kočenja i da je uzrok nesreče najvrovatnije premor vozača

  • 1

Jerzi Szjean Nijekivich (50) jedan od trojice vozača turističkog autobusa iz Poljske, poginuo je na licu mesta kada se vozilo sa 50 putnika survalo pored autoputa kod Feketića i prevrnulo se na bok, dok je više od 30 ljudi povređeno. 

Fotografija sa mesta nesreće kod Feketića ledi krv u žilama: Autobus išao putem koji se rekonstruiše? (FOTO)

Prema prvim informacijama, kako smo juče pisali, uzrok nesreće su najverovatnije oštri predmeti na putu koji su probušili gumu autobusa starog dve godine, koji je vozio iskusni vozač.

Sa druge strane izvor iz istrage navodi da na putu nisu bili primetni tragovi kočenja i da je uzrok nesreče najvrovatnije premor vozača, prenosi Informer.

Snimak jezivih scena na auto-putu kod Feketića: Autobus pun dece se vraćao iz Grčke, nastradao je vozač (VIDEO)

PREVRNUTI AUTOBUS

- Ne znam tačno šta se dogodilo. Pomislio sam da je vozač najverovatnije zaspao za volanom i sleteo sa puta. Stvari su popadale po nama i morali smo da izlazimo kroz šiber koji se nalazi na krovu autobusa. Većina nas ide u srednju školu , ali bilo je i odraslih. Ja sam sada dobro, nemam bolove. Najgore je prošlo - rekao je Konrad Gomrak, jedan od povređenih putnika.

U autobusu je pored tinejdžera bilo i bračnih parova i starijih ljudi.

Povređene je u Vrbasu posetio i Vladimir Rebić, direktor policije i ukazao da je MUP u kontaktu sa Ambasadom Poljske u Beogradu i da će policija učiniti sve da povređenima pruži najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

Pogledajte snimak nesreće:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. jul 2017 | 09:55

    Pa kako uzrok nesrece kada je bilo 3 vozaca. Pa ako si umoran kazes ej kolega umoran sam ajde vozi ti molim te pa cu ja posle vise. Znaci ne mogu da verujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA