≫ 

Stefanović održao hitan sastanak povodom zločina u Rakovici: Izdao sam nalog inspekciji da se utvrdi da li je bilo propusta

Muškarac M.N., 30-ih godina ubio je suprugu M. Đ. u Centru za socijalni rad u Rakovici i ubio sina

  • 19

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je danas, povodom ubistva u Centru za socijalni rad u Rakovici, da će tražiti najoštriju kaznu za počinioca i da će država odmah preduzeti određene mere kako bi smanjila rizik od ovakvih nesreća.

 

Stravični detalji zločina u Centru za socijalni rad: Prvo zadavio sina, pa nasmrt izbo ženu, a onda krvav nasrnuo na radnike! (LIVESTREAM)

 

On je na konferenciji za štampu rekao da će se u najskorije vreme u okolini centara za socijalni rad povećati broj policijskih patrola, da će fizičko obezbeđenje u centrima biti povećano, kao i broj zaposlenih u tim ustanovama.

 

Stefanović je dodao da će biti pooštreni u uslovi za viđanje dece.

 

- Najoštrije osuđujemo ovaj zločin, zato smo i doneli ovaj zakon. Svi nadležni organi i čitavo naše društvo neće izaći porađeno u ovoj borbi. Srbija neće dotzvoliti da budu lako kažnjeni, već će dobiti dugogodišnju kaznu - istakao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

On je istakao da će se sprovesti određene mere što se tiče Ministarstva za socijalni rad.

 

Počinilac je i ranije osuđivan jer je neovlašćeno posedovao oružje.

 

- Nećemo dozvoliti da se ovakvi slučajevi ponavljaju. Prilikom pokušaja sprečavanja ovog zločina povređena su tri radnika iz Centra za socijalni rad. Otići ću da ih posetim, a izdao sam i nalog inspekciji koja će ispitati da li je bilo propusta.

 

- Uradićemo sve za ovu porodicu i zbrinućemo drugo dete ubijene žene - istakao je ministar Stefanović.

 

Kako je rekao, ne postoji dovoljan broj policajaca koji bi u svakom trenutku čuvali svaki Centar za socijalni rad.

 

- Dešavaju se ovakvi zločini i u stanu, a 500.000 policajaca nije cilj. Nije ovo problem tužilaštva ili policajaca, ovo je problem društva. Mi moramo da reagujemo i apelujemo kada primetimo nešto jer su ti ljudi nevidljivi. Moramo sačuvati njohove živote - istakao je on.

 

Nela Kuburović je na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrima unutrašnjih poslova i rada, a povodom današnjeg ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, rekla da i taj sastanka pokazuje da je vlada spremna da se bori sa nasiljem.

 

Ministar Zoran Ðorđević poručio je da će se boriti protiv ovakvih stvari i da će se učiniti sve da se tako nešto više nikada ne dogodi.

 

On je precizirao da su danas povređena i tri radnika Centra, ali da su oni van životne opasnosti i da su medicinski zbrinuti, kao i da je izdao nalog da inspekcija utvrdi da li je bilo propusta u radu.

 

Donećemo odmah određene mere u okviru ovog ministarstva da ustanove budu dodatno obezbeđene i budu uvedene dodatne procedure, poručio je Ðorđević.

 

Kako je istakao ministar za rad Zoran Đorđević, postoji varijanta da je možda bilo propusta u slučaju.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovana

    12. jul 2017 | 19:05

    Cujes ti sam sebe kazes da se ove stvari nebi vise ponavljale ha ha ha

  • Aleksandar

    12. jul 2017 | 20:39

    Ucinicem sve za ovu porodicu?!!! Koju porodicu?!!

  • Vladisav

    12. jul 2017 | 20:31

    Ovo je haos u ovoj srbiji nikad gore nije bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA