Za buku iz kafića kazna do 750.000 dinara!

Gradska uprava je izmenila postojeću Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

  • 15

Privremeni organ grada Beograda je izmenio postojeću Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata kojom je predviđeno kažnjavanje ugostitelja koji svojim delatnostima ometaju druge ljude i emituju preveliku buku.

Odluka se, između ostalog, odnosi na postavljanje pokretnih objekata za služenja hrane i pića, pa je tako Gradska uprava odobrila radno vreme za pružanje usluga pripremanja i služenja hrane i pića van ugostiteljskog objekta (izložbe, manifestacije), kao i u samom pokretnom objektu, piše "24sata.rs".

Osim onih koji ne utvrde radno vreme i ne pridržavaju ga se, biće kažnjavani i oni koji ne istaknu na vidnom mestu da je objekat nedeljom i u dane praznika zatvoren (osim ako se radi o objektima koji rade svakog dana od 00 do 24h).

Raspored i trajanje radnog vremena prevashodno su dužni da odrede oni čiji se lokali nalaze u stambenim zonama, a za njih važi pravilo da radnim danom i nedeljom najduže mogu raditi od 6 ujutro do ponoći, a vikendom (petak i subota) do 1 sat, navodi "24sata.rs".

Kazne prete i ugostiteljima čije bašte i terase ne rade u skladu sa propisanim radnim vremenom.

Novčanom kaznom kazniće se i oni koji ne poštuje radno vreme ugostiteljskih objekata na autobuskoj, železničkoj stanici, aerodromu ili u trgovinskim centrima kao i ukoliko ne omoguće nesmetani nadzor komunalnom inspektoru odnosno komunalnom policajcu.

Kazne za emitovanje prevelike buke

Pravna lica 50.000 - 750.000 dinara

Odgovorna lica u pravnim licima 10.000 - 75.000 dinara

Preduzetnik 25.000 - 250.000 dinara

Kazne za prekoračenje radnog vremena

Pravna lica 100.000 dinara

Odgovorno lice u pravnom licu 10.000 dinara

Preduzetnik 50.000 dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • savo

    24. mart 2014 | 08:54

    A kako će i čime utvrditi i izmeriti količinu buke ? Da li su utvrdili koliko decibela može da bude hladnoća ili su ostavili mesta za manipulaciju kako vlasnika tako i komsija i inspekcije . Kod nas je sve u fazonu može da bude a ne mora da znaci...

  • djole

    24. mart 2014 | 08:52

    A gde je ostalo sprovođenje zakone zabrane pušenja na javnim mestima?! Kako u koji lokal uđeš dimna zavesa, gde su kontrole?!

  • Sinisa

    24. mart 2014 | 08:59

    Pa da tako uvodite red ,kaznjavajuci sve redom! Ne kazem da red ne treba da postoji ,ali treba ljudima pomoci da zarade i plate porez ! Drzava se ponasa kao da su oni neprijatelji,A ne partneri drzave!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA