SRBIJA TRČALA PROTIV RAKA DOJKE: „Roze trka“ i Alpha Bank Srbija – podrška borbi protiv opake bolesti!

Na Adi Ciganliji održana humanitarna trka podrške u borbi protiv raka dojke. Cilj je podizanje svesti o ovoj opakoj bolesti

  • 0

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, na beogradskoj Adi Ciganliji danas je, pod pokroviteljstvom Alpha Bank Srbija, održana „Roze trka“, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o značaju prevencije ove opake bolesti.

Trka koja se održava širom sveta kao podrška ženama obolelim od raka dojke, okupila je veliki broj učesnika, a podršku su dali i poznati umetnici i sportisti.

I ovogodišnja „Roze trka“ u Srbiji, čiji su organizatori Fondacija Natalis u saradnji sa Sportskim savezom Rakovice i AK „21. maj“, imala je humanitarni karakter. Prikupljena sredstva usmerena su za finansiranje programa edukacije žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budimo zajedno“.

Foto Promo Foto Promo

Alpha Bank Srbija, koja je drugu godinu zaredom pokrovitelj „Roze trke“, važi za jednog od najznačajnijih donatora programa „Srbija protiv raka“ Ministarstva zdravlja. Za pet godina aktivnog učešća u borbi protiv raka dojke, putem svoje MasterCard Hvala kartice, prikupila je više od 30 miliona dinara, a novac je iskorišćen za kupovinu savremenih aparata za ranu detekciju raka dojke, koji su distribuirani zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Foto Promo Foto Promo

Alpha bank nastavlja da prilikom svake transakcije MasterCard Hvala karticom Alpha Bank odvaja deo svojih sredstava u fond Nacionalnog programa za prevenciju raka dojke i poziva građane da nastave borbu protiv ove bolesti.

Pridružite nam se! Delo čini čoveka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA