VOGUE HVALI BEOGRADSKE SPLAVOVE: Ovaj grad je jedinstven, ima najlepši život na rekama (FOTO)

Beograd se opisuje kao "božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti", sa više stotina potpuno autentičnih splavova i kuća na Dunavu i Savi, najlepšim životom na rekama prepunim ljubiteljima prirode i njihovim gostima, starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom

  • 4

Američki magazin "Vog" objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu mnogo poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je reč o putovanjima u nastupajućoj godini, a među njih svrstava i Beograd, opisujući ga kao "jedan od kulturno najživljih gradova u celoj Evropi".

Ovo ti nije Barselona, ovo je BEOGRAD! Sjajan tekst Amerikanaca o glavnom gradu Srbije

Časopis navodi da, pored poznatih ostrva, prelepih primorskih gradova i živopisnih starogradskih uličica i tvrđava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na Balkanu postoje i zemlje sa impresivnom prirodom i dinamičnim kulturnim životom koje, kako ističe, smesta treba posetiti, a konkretno preporučuje šest destinacija.

Beograd se opisuje kao "božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti", sa više stotina potpuno autentičnih splavova i kuća na Dunavu i Savi, najlepšim životom na rekama prepunim ljubiteljima prirode i njihovim gostima,  starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom koja nudi umetničke galerije i kulturne centre.

Na zelenim pijacama, navodi se u članku, uvek možete naći sveže lokalne delikatese, a u srpskoj prestonici ćete imati i bogat izbor mesnih specijaliteta sa roštilja, lokalnih vina i rakije.

Među šest odredišta na Balkanu koja turistima savetuje da stave u vrh liste planiranih destinacija za 2017. godinu , "Vog" ubraja i Prizren na KiM, region Hercegovine, makedonski Ohrid, Transilvaniju u Rumuniji i albanski primorski grad Himaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    18. decembar 2016 | 18:32

    Beograd ima dva bogatstva a to su veliki dunav i sava i to treba pametno koristiti. Mislim da nije uredjeno ni blizu kako bi trebalo mego onako s brda s dola kakvi su i sami beogradjani

  • Pedja ue

    18. decembar 2016 | 16:28

    Na Savi i Dunavu kućice mogu a na Perućcu nemogu. Dole Zorana Mihajlović!!!

  • Vlada

    18. decembar 2016 | 20:14

    Prosto ne mogu da verujem da nas oni preporucuju svojim citaocima, mora da je neki nas covek u urednistvu, ali bez obzira hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA