NAJEZDA BUGARA NA BEOGRAD: Hrle u srpsku prestonicu iz JEDNOG sasvim očiglednog razloga

U 2016. godini, Bugari su među stranim turistima koji su posetili srpsku prestonisu bili među prvih pet po brojnosti, sa porastom u dolascima na godišnjem nivou od 28 odsto

  • 3

Posetioci sajma turizma Holiday & Spa Expo u Sofiji, najvećem turističkom događaju u Bugarskoj, koji je počeo 15. februara, a završava se danas, pokazali su veliko interesovanje za turističku ponudu Beograda, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Čuveni britanski list naveo 14 razloga zbog kojih vredi posetiti Beograd

Evo kako turisti rezervišu smeštaj u Beogradu! 45 odsto preko interneta, 9,5 odsto preko agencija

Izložbeni prostor TOB-a je posetio veliki broj turističkih agencija iz Bugarske koje su najveće interesovanje pokazale za kulturnu i ugostiteljsku ponudu Beograda, kao i za kalendar manifestacija koji tokom cele godine privlači veliki broj turista iz te zemlje.

U 2016. godini, Bugari su među stranim turistima koji su posetili srpsku prestonisu bili među prvih pet po brojnosti, sa porastom u dolascima na godišnjem nivou od 28 odsto.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Gost na štandu bio je ambasador Srbije u Sofiji, Vladimir Ćurgus, sa saradnicima.

U razgovoru sa predstavnicima turističke industrije naše zemlje, naglašeno je da sve veći broj mladih posećuje Beograd i Srbiju, posebno kulturne, muzičke i sportske manifestacije, i da je ponuda City Break, za kratki gradski odmor veoma atraktivna za goste iz Bugarske.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ceremoniju otvaranja Sajma je uveličao nastup trubača iz Srbije, pobednika Festivala u Guči u 2016.

TOB na ovom sajmu nastupa pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije, zajedno sa drugim lokalnim turističkim organizacijama i privrednicima, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jugos

    17. februar 2017 | 19:10

    Ako dodju i odzepare nekog beogradjanina onda mogu jeftino da prodju

  • Vojislav

    19. februar 2017 | 12:06

    Secam se kad su me je otac i majka vodili 70 godina u bugarsku to je toliko bilo jeftino da smo mi za njih bili ameri a sadmje pozicija nasa da se ovde lepo gostiraju za dz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA