Ponovo postavljen "Zid plača" ispred Narodne Skupštine (FOTO)

"Zid plača" će biti na ovom mestu dok država i grad Beograd ne podignu u Pionirskom parku spomenik svim žrtvama stradalim na KiM

  • 3

Ispred Doma Narodne Skupštine danas je vraćen "Zid plača", obeležje posvećeno kidnapovanim i nastradalim vojnicima, policajcima i civilima na KiM, nakon što je oštećen u studentskim protestima 3. aprila, a predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Sima Spasić rekao je da je taj "zid" jako bitan za tragediju svih stradalih.

Sramota: Pijani demonstranti uništili "Srpski zid plača" ispred Skupštine (FOTO) (VIDEO)

On je branio "zid plača" od pijane rulje: Pocepali su i ime prijatelja policajca koji je bio među nas 10

Spasić je rekao da se na tom "zidu" nalaze fotografije civila stradalih u NATO bombardovanju među kojima je i 89 dece.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

– Država je preko kancelarije za KiM pomogla da se napravi novi zid plača na kome smo sada objedinili sve žrtve od Horgoša do Košara. Molimo državu i MUP da zaštiti ovaj zid za koji imamo dozvolu grada i opštine Stari grad do kraja ove godine – rekao je Spasić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je istakao da će "Zid plača" biti na ovom mestu dok država i grad Beograd ne podignu u Pionirskom parku spomenik svim žrtvama stradalim na KiM.

Zamenik direktora kancelarije za KiM, Dušan Kozarev rekao je da je ovo simboličan dan kada se neguje sećanje i šalje poruka da žrtve ne smeju da se zaborave, jer su dali svoje živote da bi mi sada živeli slobodno i mirno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

– Želimo da verujemo da rušnje ovog obeležja nije bilo namerno, država Srbija neće nikoga sprečavati da koristi svoja ustavna i zakonska prava, ali moramo poštovati stradale – rekao je Kozarev.

On je dodao da većinsku odluku naroda niko ne može da ospori, ali da ostaje pravo i mogucnost za pobunu uz apel da se ne ranjavaju ljudi kojima rane još nisu zacelile.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1991

    13. april 2017 | 15:12

    Za sve pametne ovde koji ce da lupaju minuse..Zasto se zid sklanja kad dolazi neka delegacije NATO ili EU?

  • ATIMUS

    13. april 2017 | 20:42

    Sto se neozida zid placate na prilkladnom mestu za sve srpske zrtve Ko je su zverski ubivene

  • Patriot

    15. april 2017 | 16:00

    Zid plača treba zaista da bude zid.Treba ga ostaviti tu gde je.Na njemu treba postaviti velike ekrane na kojima će se stalno vrteti slike naših stradanja.Ekrani bi mogli biti interaktivni.Treba da budu svojevrstan podsetnik i naturske zulume i na bugarska zverstva i na jame dinarske i hrvatske zločine i na Jasenovac i na Jadovno i na dečije logore i na mađarske fašiste i na gostroprimstvo Srba 41 kad smo se otimali da prihvatimo prognane Slovence i na ubijene vojnike u Sloveniji i na Košare i na Kravicu i Bratunac i na žutu kuću i na malu Milicu i na 16 ubijenih novinara u RTS-u nek oproste oni koje se sad nisam setio ali država mora da ih se seti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA