ZAPAD SREBRENICOM UCENJUJE SRBIJU DA UKINE REPUBLIKU SRPSKU: Ispovest Miloševićevog ministra ZAPALILA JE BALKAN!

Odlazak svih strana u Srebrenicu i Bratunac ne bi značio da se ti zločini izjednačavaju i da se uspostavlja neka vrsta simetrije, ali bi predstavljao simboličnu poruku da su sve žrtve jednake i da sve zločince treba osuditi - smatra diplomata Vladislav Jovanović

  • 52

Vladislav Jovanović, ministar spoljnih poslova u vreme vladavine Slobodana Miloševića, pred jubilarno okupljanje u Srebrenici, veruje da je u toku zapravo jak politički pritisak zapadnih centara da srpski zvaničnici iz Beograda i Banjaluke odu u Srebrenicu na obeležavanje 20 godina od tamošnjeg zločina. 

- Taj pritisak, skopčan je ponovo i sa stremljenjima da Srbija otpočne pregovore sa Evropskom unijom, što je pogodno tle za ispostavljanje stalnih zahteva. Strahujem da jubilarno okupljanje u Srebrenici neće biti iskorišćeno samo za poklonjenje žrtvama već da će se pojačati stremljenje bošnjačke strane da se ukine Republika Srpska. Taj proces malo se pritajio i utihnuo u poslednje dve godine, ali je srpski narod sada pred velikim iskušenjima - kaže Jovanović.

DODIK ZAPALIO BIH: U Srebrenici nije bilo genocida!

FOTO TANJUG FOTO TANJUG

Jovanović smatra da je potreban veliki oprez, a na to ukazuje i to što Bošnjaci nisu sami u tim ciljevima već imaju zapadne zaštitnike koji verovatno odmeravaju pravi tajming da se povuku određeni potezi.

-  Pandorina kutija sa odlascima srpskih državnika u Srebrenicu otvorena je u vreme predsednika Borisa Tadića. U tim posetama nema ništa loše ni politički štetno ali samo pod uslovom da postoje uzvratne mere. Nažalost, vidimo da zapadni i sarajevski lideri ne dolaze u Bratunac da se poklone pred srpskim žrtvama - kaže on.

Odlazak svih strana u Srebrenicu i Bratunac ne bi značio da se ti zločini izjednačavaju i da se uspostavlja neka vrsta simetrije, objašnjava Jovanovi i dodaje da bi to predstavljao simboličnu poruku da su sve žrtve jednake i da sve zločince treba osuditi. Na taj način bi se iskoračilo iz ratnih jama na put pomirenja i zajedničkog života.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORKI

    29. maj 2015 | 11:17

    ŽIVELE UJEDINJENE SRPSKE ZEMLJE.

  • Ana

    29. maj 2015 | 10:11

    Znamo mi da oni hoce da zatruju sve Srpsko tamo ali Republika Srpska je legitimna drzava za koju su ginuli i zivote dali Srbi sa njihovih vekovnih ognjista tamo! dosta je bilo bosnjacke manipulacije i ucene, jadni, samo oni zrtve!? a sta su sve oni radili i koliko Srba tamo prvi pobili to nikom nista a kad dobiju po nosu kukaju i prave se zrtve vece nego sto jesu, sta ti je Propaganda i medijske manipulacije, tu su najbolji. Od zapada se ionako nista dobro ne ocekuje, osim zamena teza, ucena, iskrivljavanja istorije a sve u stetu Srba da se Srpski narod jos vise ponizi, kao da Srbi nisu ginuli , sramota! Republika Srpska je vekovna zemlja Srba i tako mora biti! u nju ne dirajte!

  • Kraljevcanka

    29. maj 2015 | 10:19

    Bilo je u ubistava sa obe strane a glavni krivac u svemu je politika Milosevic i Amerika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA