DAČIĆ: Srbija značajno doprinosi MIROVNIM snagama u svetu

- Danas blizu 350 pripadnika iz Srbije učestvuje u mirovnim operacijama u svetu. Želim da istaknem i da Srbija, kao država čiji je prioritetni cilj integracija i članstvo u EU, takođe učestvuje i u Misijama EU - rekao je srpski šef diplomatije

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, rekao je u Njujorku da Srbija značajno doprinosi mirovnim snagama u misijama UN u čemu je lider u svom regionu, te da je partner svakoj članici UN koja nastoji da kroz aktivnu saradnju doprinese dugotrajnom miru i prosperitetu u svetu.

- Čvrsto smo opredeljeni za aktivnu ulogu u promovisanju održivog mira i razvoja, osnove za pomirenje, razumevanje, stabilnost i prevenciju obnavljanja konflikata. Neophodno je da ujedinimo volju i napore na izazovnom, ali i uzvišenom putu mira u svetu - poručio je on u ponedeljak u obraćanju na Samitu lidera o mirovnim operacijama.

DEVENPORT NAJAVIO: Otvaranje POGLAVLJA 32 i 35 do kraja ove godine!

Dačić je izrazio ponos što se Srbija nalazi među prvih osam zemalja na evropskom kontinentu po broju pripadnika koji učestvuju u misijama uspostavljanja i održavanja mira pod okriljem UN.

- Danas blizu 350 pripadnika iz Srbije učestvuje u mirovnim operacijama u svetu. Želim da istaknem i da Srbija, kao država čiji je prioritetni cilj integracija i članstvo u EU, takođe učestvuje i u Misijama EU - rekao je Dačić.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Kako je naveo, u narednom periodu Srbija planira da poveća nivo angažovanja novim učešćem inženjerijskih jedinica, konkretno inženjerijske čete opšte namene, zatim medicinskog tima za evakuaciju vazdušnim putem i učešćem do tri štabna oficira u mirovnoj operaciji UN MINUSMA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA