CENA STRUJE SE, ZA SADA, NEĆE MENJATI! Ministar Antić otkrio do kada NEMA ŠANSE da POSKUPI električna energija

- Postoji ta opcija i formulacija u svim aranžmanima sa MMF, uz našu obavezu da u narednih nekoliko godina proizvodna cena električne energije dostigne tržišni nivo. Imamo otvorenu mogućnost da tokom 2016. godine izvršimo određene korekcije, ali takva odluka nije doneta, ne postoji datum, to je nešto što će biti predmet naših daljih analiza - rekao je ministar Antić

  • 9

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je apsolutno uveren da od 1. maja neće doći do povećanja cena električne energije.

- Postoji ta opcija i formulacija u svim aranžmanima sa MMF, uz našu obavezu da u narednih nekoliko godina proizvodna cena električne energije dostigne tržišni nivo. Imamo otvorenu mogućnost da tokom 2016. godine izvršimo određene korekcije, ali takva odluka nije doneta, ne postoji datum, to je nešto što će biti predmet naših daljih analiza. Apsolutno sam uveren da do bilo kakvog povećanja električne energije od 1. maja neće doći - rekao je Antić za TV Pink.

Šta će se dešavati tokom godine, kako kaže, zavisi od nekoliko faktora, ali se u ovom trenutku o povećanju cene struje ne razgovara i ne razmišlja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitan za rad direktora u njegovom resoru, Antić je rekao da je taj resor kompleksan i osetljiv i da je raditi u njemu i biti direktor kao raditi po minskom polju.

- Ne volim da o tome govorim javno, ovih dana ćemo sa premijerom vrlo pažljivo i osetljivo analizirati rad svakog javnog preduzeća, njihove rezultate i o tome ćemo doneti odluku. Očekujem da će bez sumnje biti određenih promena na čelu direktora javnih preduzeća, da li će ih biti u mom resoru, zavisi od ocene koju će predsednik vlade imati. Ja ću kao ministar da mu pomognem u stvaranju te slike - rekao je Antić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je naveo da je njegov resor u prethodnoj godini ostvario dobre rezultate, da je bilo investicija, a da je za ovu godinu planiran nastavak finansijske konsolidacije javnih preduzeća.

Dosta toga je u tom planu, kako je dodao, urađeno sa EPS i "Srbijagasom", a ove godine je plan sa Resavicom.

- To će mozda biti najveći izazov. Ove godine počinje izgradnja Kostolca B3, to je prvi elektroblok koji Srbija gradi posle 25 godine, napravićemo ključne korake ka proširenju Banatskog dvora... Puno je stvari pred nama i koje će ova vlada i ovo ministarstvo bez sumnje uspeti da realizuju - rekao je Antić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarev Grad

    8. januar 2016 | 11:10

    Jos neki dan pa mema smisla sve od jednom nfta putarine akcize na pica zivotne namirnice... Malo li je poskupelo za ulazak u bolji zivot od 2016god...

  • Mirko

    8. januar 2016 | 21:09

    Ma ovo vise nije normalno sta se sve radi kod nas. Ja putujem oo Evropi i tvrdim vam da su u mnogim drugim zemljama cak i namernice jeftinije pa onda benzin i nafta bukvalno iste cene kao npr. u Sveckoj i jos bi i struju da povecaju. Sramota bre sta trpimo!

  • Miki

    8. januar 2016 | 17:04

    Čim se priča da neće, boga mi, hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA