DA LI SRBIJOM VLADAJU MASONI? Evo koji srpski političari su dovođeni u vezu sa VLADARIMA IZ SENKE

Ima li zaista među srpskim političarima onih koji su članovi masonske lože? Pitanje je koje je uvek aktuelno u Srbiji...evo jednog od odgovora

  • 42
Masoni,  Templari, Iluminati Foto: Marko Todorović, Wikipedia/Livre des Echecs,

Vest da je Srbija bogatija za još jednu masonsku ložu - "Viteški kralj Aleksandar Ujedinitelj" i da je za starešinu izabran srpski političar Nebojša Tepavac (30) iz redova SDPS-a ponovo je pokrenula priče i teorije zavere o masonima u srpskoj politici. Srbi su skloni teorijama zavere, ali i verovanju u masone koji iz senke upravljaju državom, ali još uvek nismo dobili nijedan od dokaza da je neki srpski funkcioner "zidar".

SRBIJA DOBILA NOVU MASONSKU LOŽU! Nose ime KRALJA JUGOSLAVIJE, a na njenom čelu nalazi se srpski političar

U prisustvu stotinak najuglednijih masona iz svih krajeva zemlje i dva velika majstora dve masonske lože u Srbiji, u subotu uveče u Novom Sadu oformljena je nova masonska loža „Viteški kralj Aleksandar Ujedinitelj“. Za prvog starešinu lože postavljen je mladi intelektualac Nebojša Tepavac (30).

MASONI VLADAJU SRBIJOM: Šokiraće vas za koje sve SRPSKE LIDERE kruže priče da su i članovi NAJJAČE LOŽE NA SVETU! (FOTO)

Sve to pokrenulo je staro dobro pitanje ima li masona među srpskim političarima?

"Večernje novosti" su ranije pisale da su među njima prvi čovek Vojvodine i predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, poslanik Zoran Živković, Branko Krga, bivši načelnik Generalštaba, Svetko Kovač, bivši načelnik VBA, Stevan Nikčević, bivši načelnik BIA i državni sekretar.

Ipak to nije sve...

Vuk Drašković, SPO Foto: Marko Todorović

Ranije su mediji pisali da su bivši ministri Goran Svilanović, Vuk Drašković i Dušan Mihajlović bili članovi masonskih loža, ali da su ih napustili.

Prema tim pričama predsednik SPO Vuk Drašković, 1999. godine je, navodno, u Grčkoj primljen u Savez slobodnih zidara. Nekadašnji minstar vera Vojislav Milovanović prema natpisima beogradskih medija bio je u Velikoj regularnoj loži Jugoslavije.

Dragoljub Mićunović Foto: ATA Images

U grupu “slobodnih zidara”, taj naziv je upotrebio Vojislav Šešelj bili su navodno, prema tvrdnjama lidera radikala: Slobodan Vuksanović, Dragoljub Mićunović.

Ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić, takođe je, kako tvrde teoretičari zavera bio u nekim organizacijama ovog tipa, ali na srednjem nivou, a kako kažu “stručnjaci”, nije shvatio njihov karakter i sopstvenu poziciju u njima, pa ih je napustio.

Zoran Đinđić Foto: Profimedia/AFP

U tekstu "Novosti" tvrdi se da je Bojan Pajtić primljen u masonsku ložu „Mitropolit Stratimirović“ u Novom Sadu pre pet godina. Kao početnik, imao je pravo da nosi plavu masonsku kecelju sa dva cvetića. Prema navodima istog lista Zoran Živković je bio masonski učenik u RVLS-u kada je 2003. godine postao premijer Srbije. Tada je dobio poziv da poseti SAD i Džoa Bajdena, koji je ugledni mason u Americi, pa je unapređen u masonskog majstora. Navodno ga je Bajden primio kao brata, tri puta mu je prilikom pozdrava palcem stegao šaku i poslao poruku da, kao mason, ima poverenja u njega.

Lazar Krstić Foto: Milena Đorđević

- Ministar finansija Lazar Krstić je američki mason, o čemu postoje i podaci na internetu. Državni sekretar Laslo Cikoš iz Saveza vojvođanskih Mađara takođe je slobodni zidar. Šef kabineta bivšeg premijera Ivice Dačića je mason. Danas se nalazi na funkciji državnog sekretara. Ministarka Zorana Mihajlović samo je pobornik masonerije, ali je član jedne nadmasonske organizacije. I pored tako visokih pozicija u srpskoj vlasti, masoni iz Regularne velike lože Srbije tvrde da oni nisu osvojili Srbiju i da ne vladaju njome, kako to neki misle - pišu Novosti.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micki

    20. januar 2016 | 08:05

    E pa ko nas vodi,dobro smo i zivi!

  • Nikolas

    20. januar 2016 | 09:09

    SRBIJOM VLADAJU ZEMLJE KVINTE PREKO SVOJIH AMBASADA U BEOGRADU-TU JE I CIJA U NOVOJ AMBASADI AMERA -CENTRALA ZA CELU EVROPI.!!!MASONI SU PROSLOST -GLUME MOCNIKE KOJI SU NAS UVALILI U 2 PROPALE JUGOMANIJE!!!

  • Miki

    20. januar 2016 | 08:08

    Sto se cudite? Tito je bio Mason izmedju ostalih. Masoni svoje grobove ne obelezavaju osim imena i prezimenima. Za "komunistu" kome su mnogi dali zivot nema petokrake na grobu je veoma, veoma cudno. Masoni su vladali i vladave svetom to je apsolutna cinjenica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA