APEL ZORANE MIHAJLOVIĆ: Nije privatna stvar kad neko nekog bije, PRIJAVLJUJTE NASILJE!

- To je društveni problem, ne može se očekivati od jednog ili tri ministarstva da reše problem. Moramo zajedno na tome da radimo, od škole, vrtića, do fakulteta i svih institucija u državi - rekla je Mihajlović

  • 4

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da povećan broj prijava nasilja pokazuje da su žene postale svesne da ih neko čuje i da su institucije spremne da odgovore na njihov poziv.

 

ŽENAMA U SRBIJI VIŠE NIKO NEĆE SMETI DA POSTAVI OVA PITANJA! Srbija konačno stala u zaštitu lepšeg pola

 

Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, istakla je gostujući na Pinku, da je u okviru borbe protiv nasilja veoma važno i da se žene ekonomski osnaže.

 

- To je društveni problem, ne može se očekivati od jednog ili tri ministarstva da reše problem. Moramo zajedno na tome da radimo, od škole, vrtića, do fakulteta i svih institucija u državi - rekla je ona, dodajući da se posebno mora voditi računa o deci koja u tim slučajevima najviše pate.

 

Ukazala je i da je troje dece nedavno u porodičnim nasiljima izgubilo život.

 

Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan

 

Ona je apelovala na građane Srbije da prijavljuju nasilje, "jer svi znaju šta se dešava u komšiluku, prijateljima..."

 

Srbija je URADILA nešto što nije nijedna zemlja van EU! Zorana Mihajlović tvrdi da se zbog ove odluke CEO SVET divi Srbima

 

- Nije privatna stvar kada neko nekoga bije ili vezuje za radijatore ili kada vrši nasilje. Apelujem da se prijavljuje nasilje - rekla je Mihajlović.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Price za skupljanje jeftinih poena

    23. avgust 2016 | 13:18

    I sta ce da bude ako prijave??? Pa bezbroj puta smo bili svedoci da su zrtve prijavljivale nasilje policiji, socijalnim sluzbama i niko nista nikada nije uradio...apelujte vi politicari sami sa sebe da naterate nadlezne sluzbe da rade svoj posao a ne da ih mi svi placamo da ne rade nista. Nego, uzimajte ljudi pravdu u svoje ruke i obogaljite siledzije, jer niko vas nece zastiti sem vas samih. Bezobrazluk i licemerje politicara, policije, sudstva, socijalnih sluzbi...

  • Ser Žile

    23. avgust 2016 | 13:03

    Sve je to lepo rečeno, ali kako da prijavljuju nasilje, kad policija i sudstvo gledaju nasilnicima kroz prste? I šta se desi posle bilo koje prijave, još veća osveta nasilnika. Nije ni čudo što se žene teško opredeljuju da prijave bilo koji oblik nasilja nad njima. Policija i sudstvo u zadnje vreme, izgleda, a i čitajući članke te vrste po novinama, reaguju samo ako dođe do smrtnog ishoda, što je idiotizam... A druga stvar je, gospođo Mihajlović , koliko bi onda bilo lažnih prijava po tom pitanju, usled pakosti ili ljubomore, a skoro smo bili svedoci takvog slučaja, gde je ćerka lažno optužila oca za pedofiliju, nebi li se domogla nasledstva. Ovo je tema koja zahteva duboku i opsežnu istragu i dokazivanje ko je kriv....

  • Dihtung

    23. avgust 2016 | 12:24

    Da prijavite ,policija sasluša i šalje kod sudije koji oslobađa i onda taj dodje kući i kaže aha sad ste moji ne moze mi niko nista.I onda još neko ima problem ali bitno je da vlast radi da je bezbedna za sebe kao nešto ipak funkcioniše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA