Rusija ne da Srbiju Evropskoj uniji, ali i OVE SILE vrebaju iz senke

Balkan je potpuno nestabilan region, gde može doći do eksplozije za vrlo kratko vreme. Zbog nekih neodgovornih akcija može ponovo doći do konflikta koji se davno smatraju rešenim, izjavio je Mekalister

  • 29

Rusija povećava svoj uticaj u Srbiji kako ne bi dozvolila proces evropskih integracija, smatra šef komiteta Evropskog parlamenta za inostrane poslove Dejvid Mekalister. On je izjavio da Moskva u celini vrši uticaj na balkanske zemlje.

Možda brojni građani Srbije više vole Rusiju, ali strateški cilj je članstvo u EU

Spremni smo za otvaranje još jednog poglavlja: U Brisel šaljemo pregovaračku platformu

Rusija vrši politiku destabilizacije situacije u Srbiji kako ne bi dozvolila ulazak balkanskih zemalja u sastav Evropske unije, izjavio je u intervjuu nemačkom izdanju „Velt“ šef komiteta Evropskog parlamanta za inostrane poslove Dejvid Mekalister.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Rusija namerno destabiliše Srbiju. To nas veoma brine - naveo je političar.

Sagovornik lista tvrdi da Moskva pokušava da izvrši veliki uticaj na medije, jedan broj političara i civilno društvo republike. Mekalister je saopštio i da Srbija smatra Rusiju jednom od svojih glavnih pristalica.

List naglašava da je čak i visoka predstavnica EU za inostrane poslove i bezbednost Federika Mogerini osetila u Srbiji prijateljsku atmosferu prema Rusiji. Za vreme posete parlamentu u Beogradu prisustvovala je skandiranju nekih opozicionih poslanika „Srbija — Rusija! Ne treba nam Evropska unija“.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

„Velt“ piše da osim Rusije svoj uticaj na Balkanu pokušavaju na prošire i Turska, Kina, Saudijska Arabija i Katar.

- Balkan je potpuno nestabilan region, gde može doći do eksplozije za vrlo kratko vreme. Zbog nekih neodgovornih akcija može ponovo doći do konflikta koji se davno smatraju rešenim - izjavio je Mekalister.

Foto: vs.rs Foto: vs.rs

List je podsetio da su Rusija i Srbija u maju 2014. godine zaključile dogovor o „strateškom partnerstvu“. Obe strane su rešile da podržavaju jedna drugu u zamenu za informacije i izvođenje zajedničkih vojnih vežbi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Velt/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    20. mart 2017 | 17:41

    A što vas to toliko brine?Da li vas brine to što Albanci hoće vojsku i novi rat na Balkanu?Da li vas brine to što vam Turci dižu bune po Evrpoi i šire islam ,a Erdogan otvoreno traži da vas Turci zajašu?Imate li dokaz da vam Rusi prete,da vam Srbi prete da vas ugrožavaju.Licemeri jedni,jedini vaš interes je vekovima porobljavanje naroda,pljačke i ratovi.Izlazite iz Evrope,a tražite da i dalje sudite Evropi.Da se vi pitate za sve,a pri tom se neće ni znati koliko ste opljačkali tu Evropu i strpali pare u vaše banke.Samo bog zna koliko ćete još ratova i zazvati,i protiv kojih ćete sada zemalja sada raditi u Evropi.Protiv Rusije,Srbije,a možda i protiv Nemačke .Vaše perfidne i podmukle igre,naročito na Balkanu,daj bože da vas je Tramp pročitao.

  • Bnk72

    20. mart 2017 | 17:39

    Sa Rusima smo prijatelji, sa njima nikad nismo ratovali sa njima ce mo i ostati dobri

  • Dejan

    20. mart 2017 | 17:37

    Ako je uvek neko imao nešto protiv Srbije i destabilisao je to su uvek bili Britanci.Sada pošto napuštaju eu pa preko njih ne mogu više da vrše pritisak gledaju da ostave neku vrstu sumnje u našu zemlju i Rusiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA