≫ 

Oliver Ivanović za Telegraf posle ukidanja pritvora: Ovo je korak ka konačnom cilju

Ivanoviću je određena mera javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice

  • 3

Lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću danas je ukinut kućni pritvor i određena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema rečima jednog od advokata odbrane, Ljubomira Pantovića, Ivanoviću je zabranjeno da prilazi svedocima iz ovog postupka.

ISTIČU POSLEDNJI SATI ALBANSKOG ULTIMATUMA: Drama oko manastira Visoki Dečani

NOVA PROVOKACIJA! Zovu Ramu i Mustafu u pomoć: Albanci sa juga Srbije traže zaštitu

- Za mene je ovo logičan rasplet, mada sam se ovome ranije nadao, ali nikad nije kasno. Apsolutno namam nikave veze sa onim što mi se stavlja na teret, pre ili kasnije morali su to da shvate. Ovo je dobar korak ka konačnom cilju, da se skine ljaga sa mog imena i da se stavi tačka jednom za svagda – rekao je Oliver Ivanović za naš portal.

Na ponovnom suđenju lideru lideru Građanske inicijative "Sloboda demokratija pravda" Oliveru Ivanoviću pre dva meseca su u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici uvodne reči predali u pismenoj formi tužilac Romulo Mateuš i advokat Nebojiša Vlajić.

Oni su najavili po tri nova svedoka i nove materijalne dokaze koji će im, kako su rekli, pomoći u dokazivanju onoga što su tvrdili.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević Foto: Tanjug/Dejan Simičević

Sudsko veće kojim predsedava ista sudija iz Rumunije Roksana Komša i članice Veća Iva Nikšić i Franciska Fišer odlučilo je da 25. aprila u 10.00 časova bude organizovan obilazak mesta u južnom delu grada gde se 14. aprila 1999. godine dogodio zločin nad civilima za koji je Oliver Ivanović optužen i osuđen na devet godina zatvora.

Apelacioni sud ukinuo je tu presudu i postupak vratio na ponovno suđenje a Ivanoviću je pre mesec dana zatvorski pritvor zamenjen kućnim.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević Foto: Tanjug/Dejan Simičević

Kako je ranije najavio tužilac će pozvati sve svedoke i ponovo će ih saslušati, predložio je i tri nova koji, smatra Vlajić, neće reći ništa novo.

Sudija je najavila deset novih ročišta do kraja juna, a Vlajić je rekao da nije optimista da će se proces završiti brzo.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević Foto: Tanjug/Dejan Simičević

- Ako bude kao u prethodnom postupku kada je sudija saslušavala sve svedoke, biće pravo čudo da se proces završi do kraja godine - rekao je Vlajić.

Oliver Ivanović je 21. januara prošle godine osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen 14. aprila 1999. godine u južnoj Kosovskoj Mitrovici. Uhapšen je 27. januara 2014. godine, a u prvostepenom postupku saslušano je više od 80 svedoka tužilaštva i odbrane.

Daljinac baner

(S.S. - Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    21. april 2017 | 15:28

    Kako Škiptareci znaju kad sude nekom da ne odustaju i kad svi vide namestaljke,a za one kojima sud nije ni potreban jer su osvedoceni zlikovci,eee pa za njih zakon je drugaciji!!!

  • Pravdoljub

    21. april 2017 | 16:40

    Hvala Bogu covjek je slobodan.

  • Vuk

    22. april 2017 | 15:26

    Oli budi srećan što su te pustili. Mogli su da te drže još ko zna koliko. Valjda si im dosadio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA