Ako na Balkanu izbije sukob, mogao bi da se proširi na ceo svet! Putinov izaslanik objašnjava zašto je ovde žarište Trećeg svetskog rata

- Eventualni konflikt na Balkanu mogao bi da se proširi na ceo svet i niko ne bi bio pošteđen, zahvaljujući modernim tehnologijama ratovanja - ističe poslanik Dume

  • 17

Sergej Železnjak, poslanik u Dumi i funkcioner vladajuće Jedinstvene Rusije rekao je na konferenciji "Nova međunarodna realnost - Izazovi i perspektive" u Skupštini grada Beograda, da ćemo sledeće godine obeležiti 100 godina od Prvog svetskog rata, ali da bi neki ponovni incident poput Sarajevskog atentata mogao da "zapali" ne samo Balkan, već i celu planetu.

 

Vučić sa ruskim poslanicima: Evrointegracije neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom

 

Najbliži PUTINOV SAVETNIK u Beogradu: Njegova poruka na DANAŠNJI DAN nosi posebnu težinu (FOTO)

 

- Zadatak je svih odgovornih političara da ne pokreću napetosti u regionu i da se održava mir, jer su, izgleda, mnogi zaboravili da je upravo na ovim prostorima počeo i Prvi svetski rat. Zaboravili su i kako je došlo i do Drugog svetskog rata. Eventualni konflikt na Balkanu mogao bi da se proširi na ceo svet i niko ne bi bio pošteđen, zahvaljujući modernim tehnologijama ratovanja. Zbog toga je veoma bitno da na Balkanu bude mir i da se podržava politika mira, pomirenja, tolerancije i teničke i nacionalne raznolikosti - naveo je Železnjak, a prenosi Alo.

 

Foto-ilustracija: Wikipedia/Krasimir Grozev, Imgur/hiN7NS7

Foto-ilustracija: Wikipedia/Krasimir Grozev, Imgur/hiN7NS7

 

Uvođenje balkanskih država u NATO vodi te zemlje u podele, a Rusija upravo za Balkan, kako kaže, plan B-4 koji se odnosi na vojnu neutralnost zemalja.

 

- Videli smo u Crnoj Gori da narod nije dobio priliku da se na referendumu izjasni da li želi u NATO. Što se tiče Makedonije, nisam uopšte siguran da tu postoji konsenzus o ulasku u Alijansu, dok je Srbija pravi primer vojne neutralnosti i u mnogo čemu ostrvo bezbednosti i primer za mnoge balkanske zemlje kako se može obnavljati  posle tragičnih događaja. To mora da se podržava i bilo koja saradnja ne sme da krši viševekovne tradicije, već da ih koristi - rekao je i dodao:

 

- U savremenom svetu nema mnogo suverenih država, činjenica da Srbija uspeva da održi suverenost govori koliko je odmerena i pametna politika koja se vodi - rekao je Železnjak i dodao da bi Evropska unija trebalo da služi svojim građanima, a ne interesima SAD.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MašFil

    30. jun 2017 | 11:48

    Ostavite Balkan više na miru i jedni i drugi.

  • nele

    30. jun 2017 | 08:32

    Zna se ko je rasparčao SFRJ? Ko je zavadio narod? Ko je opljačkao narod? Svi su nervozni bez para, nade, života..... Lepo vi nadoknadite štetu svim narodima bivše juge, pa nas lepo primite u EU, pa se izvinite za sve što ste nam uradili. Pa onda kad budemo imali svi love neće biti nervoze svi ćemo se lepo voleti i slagati.

  • Jeretik

    30. jun 2017 | 12:09

    To bi bio jos jedan kuriozitet sa Balkana , nuklearni rat zapocet potpaljivanjem " bureta baruta " .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA