• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto vam se stalno jedu slatkiši?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije baš normalno jesti 100 grama čokolade na dan. Osluškujte svoj organizam, jer nešto pokušava da vam kaže

  • 8

Neprestano žudite za nekim namirnicama i smatrate da ste veliki ljubitelj istih, ali to ne mora biti baš tako. Ukoliko neprestano imate želju za nekim slatkim stvarima to može da ukaže na manjak određenih nutritijeta u telu.

Žudnja za slatkim može da znači nedostatak hroma, a stalna želja za čokoladom signal je za manjka magnezijuma.

Foto: glimpse.org Foto: glimpse.org

 

Magnezijuma je važan za zdravlje i kosu, a hrom učestvuje u metabolizmu glukoze i pojačava delovanje inzulina. Hrom takođe stabilizuje novo šećera kod dijabetičara.

Osim za slatko, postoje i oni koji žude za mesom ili sirom. U slučaju da vam treba još kalijuma, želećete sir, a ako vam manjka cinka i gvožđa organizam će od vas tražiti meso.

(Telegraf.rs/PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Slatkomanijak

    17. avgust 2014. | 22:53

    Ja slatkoo trsim.. :)

    Podelite komentar

  • Snežana Rakić

    23. avgust 2014. | 11:25

    To je može da bude u vezi i sa mesečnim ciklusom. Sigurno ti je: kad jednom popustiš, upadaš u začarani krug, uspostavlja se klackalica insulin - šećer u krvi, stalno grickaš slatkiše, iscrpljuješ pankreas i dobiješ šećernu bolest, zbog koje ne smeš ni jednu bananu da pojedeš celu za jedan dan, moraš da podeliš na tri-četiri dana jednu bananu(.) Za slučaj da ti padne šećer, treba imati uza se mentol bombone, a kod kuće u frižideru krompir salatu sa lukom i maslinama, pošto krompir diže šećer a luk je sladak(!) Takođe pomaže šargarepa. Umesto čokolade najedite se plavih šljiva, zimi ananasa. Rogač ne može da zameni čokoladu, ali zaista ne traži dodatni šećer. Keks sa rogačem: ovas bez ljuske otrebiš, opereš, osušiš u tiganju, samelješ mlinom za mak zajedno s rogačem i zamesiš s vodom, malo gušće nego za palačinke. Ispečeš u suvom tiganju na jedinici.

    Podelite komentar

  • Nik

    19. avgust 2014. | 21:31

    Ljudi 1 se zivi, uzivajte dok mozete!!!

    Podelite komentar