PRAVILO JEDNOG PRSTA mora da zna svaki roditelj ako želi da dete bude bezbedno u kolima

Najvažnije pravilo koje mora da zna svaki roditelj sa detetom u kolima

  • 4

Vreme je godišnjih odmora i mnogi roditelji će možda po prvi put povesti svoju decu na letovanje. Kako deca u kolima bila maksimalno bezbedna, trebalo da bi da putuju u posebnoj stolici, a roditelji nikako ne bi smeli ni da zaborave ni na pravilo jednog prsta koje može da bude od ključne važnosti u slučaju nesrećne situacije.

10 predivnih dečijih imena koja smo trajno pozajmili od RUSA

11 rečenica koje svaki roditelj mora da kaže detetu ako želi da odraste u dobru osobu

Kako bi dete bilo što sigurnije prilikom sudara i izbeglo proklizavanje iz auto-sedišta, trake pojasa moraju da budu dovoljno zategnute.

Pixabay.com Pixabay.com

Kako dete ne bi bilo previše stegnuto tokom vožnje, a opet, ni previše slobodno, potrebno je da pratite "pravilo jednog prsta".

Između trake pojasa i bebine ključne kosti ili grudnog koša kod male dece, ne sme da bude više prostora od debljine jednog prsta.

Takođe, važno je da uvek proverite da li je kopča pojasa uvek pravilno zakopčana.

S obzirom na to da deca umeju da budu veoma nemirna i gipka, najbolje bi bilo da izaberete sedište sa dva dugmeta na glavnoj kopči jer ih je mnogo teže otkopčati.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izgibljeni

    19. jun 2017 | 14:55

    Hvala

  • Marko

    19. jun 2017 | 22:41

    To kod nas to nije praksa nazalost, u autu drze decu u rukama. Imao sam sam lancani sudar pre par godina u CG i ja sam bio zadnji u koloni i zavrsio sa ogrebotinom na braniku a ovaj nas Srbin turista ispred mene nije ni video da auto ispred koci i direkno je udario a dete mu je sa zadnjeg sedista zavrsilo kod radija obliveno krvlju i kad sam mu skrenuo paznju da treba da ima sediste za dete jednostavno mi je zamerio i hteo je da se svadja zbog toga, obican idiot. Moja deca su bila u sedistima i nisu ni osetili nista. Zamislite kase saobracajni sudija moja greska jer sam turista sa stranim tablicama a dosao sam cak iz Australije da vidim svoj narod, sramota. Osiguranje im nije platilo ni jednu paru jer sam im dostavio moje dokaze.

  • Srboljub

    20. jun 2017 | 14:53

    Jeste li ikada vozili malu decu u tim sedištima na dalek put? Verujem da niste jer biste znali da je to gotovo nemoguće!Probajte da ga tako vezanog vozite i objasnite detetu od godinu ili dve da treba da bude lutka a da ja vozim sa njegovim dranjem i cičanjem da ga odvežem do mora? Onaj koji je smislio ta sedišta ili nema decu ili je psihopata!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA