SEĆANJE NA "MAKSIMIR": Navijački neredi kojima je pre 22 godine počeo rat u SFRJ

Nedelja, 13. maj 1990. godine, ostaće upamćena kao dan koji, prema mišljenju mnogih, označava početak oružanih sukoba u bivšoj Jugi. Tog dana je više od 3.000 "delija" doputovalo u Zagreb sa željom da pokažu "bed blu bojsima" ko je najjači, a i jedni i drugi bili su složni samo u jednom - da će biti krvavo

  • 11

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kamenica

    13. maj 2012 | 15:26

    Samo da se posle nije desio rat moglo bi se reci hvala bogu sto smo se razisli,realno tesko je ziveti sa nekim ko te je samo 50 godina pre tog raspalog maksimira klao,silovao,ubijao na svakojake nacine zajedno sa akupatorom tadasnjim a posle se napravio lud i stupio u zajednicku drzavu a cetnike proglasio zahvaljujuci svom sticeniku tituuu da su oni krivi za sve i napravio novu istoriju.

  • kamenica

    13. maj 2012 | 16:07

    Napravis drzavu na etnickom ciscenju i ponosis se time,kao pa branili smo se,koga bre vi lazete,sebe.Sta ste se branili od krajiske dece,baba,dede.Kad ste porazili datasnji vojsku krajine sto ste proterali narod i onda ih hrabro bombardoali dako su bezali u Srbiju,ali naravno to nije istina,vi imate neku svoju istinu,za sve su krivi Srbi i kad ih osude u Hagu pa naravno krivi su i hag je super ali kad se osude Gotovini i kompanija i samim tim Oluja proglasi kao zlocinacki cin e onda Hag ne valja.

  • domoljub

    8. septembar 2012 | 19:26

    balkan je u ku..u...ovo čak i nema veze s politikom, svi znamo da navijači nikad nisu bili normalni. engleska na otoku s nikim nije ratovala u 80. pa šta su navijači radili? budale... HR se mogla odcijepiti bez rata, ali tako nije mislio i milošević, zar ne? mora se priznati svi zločini, s obje strane, to je neophodno inače će balkan uvijek bit samo jedna bačva baruta koju će zapalit netko od svjetskih sila. zašto bi naša djeca ispaštala zbog grijeha njihovih očeva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA