Temperaturne razlike uništavaju vam zdravlje: Evo kako da izbegnete ozbiljne posledice

Nesanica, ocećaj umora, glavobolja, uznemirenost, najčešći su problemi koji nastaju zbog nagle promene vremena

  • 1

U poslednjih desetak godina svedoci smo naglih vremenskih promena, godišnja doba smenjuju se bez prelaznih razdoblja, a dnevne razlike u temperaturi ponekad iznose i 15-20°C.

Turbulentno leto 2018. samo je uvod u pakao koji nas čeka narednih godina (FOTO)

Meteorološke prilike imaju veliki uticaj na zdravlje, a od tegoba koje izaziva promena vremena pati gotovo polovina svetske populacije.

Hronični bolesnici reaguje u periodu od 3 do 48 sati pre nego što usledi nagla promena temperature.

Dani topli i sparni u kombinaciji sa vetrom kod mnogih izazivaju glavobolju, vrtoglavicu i malaksalost / Foto: Pixabay.com

Ne preporučuju se previše rashlađena i slatka pića, kao i alkohol! Neophodno je obezbediti dovoljnu količinu sna i odmora u toku dana. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi – ako to vremenske prilike dozvoljavaju.

Zdrava ishrana, konzumiranje voća, povrća i tečnosti (vode i biljnih čajeva) takođe mogu da ublaže tegobe nastale usled promene vremena / Foto: Pixabay.com

Kamilica je među najstarijih lekova narodne medicine. Odlično smanjuje napetost, promene raspoloženja i stres.

Kamilica je jedan od najznačajnijih artikala u svetskom prometu lekovitog bilja / Foto: Pixabay.com

Žene su te koje najviše osećaju vremenske promene zbog mesečnih ciklusa i hormonskih promena koje utiču na zdravstveno stanje. Meteoropatska stanja uglavnom traju onoliko koliko i nepovoljni vremenski periodi.

(Telegraf.rs / Sara Damnjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    17. avgust 2018 | 17:48

    Ovo je budalstina. Uopste ne verujem u ovo. Sedim po ceo dan u prostoriji od 19 stepeni. Onda izadjem napolje i nista. Zivela sam preko 20 godina u zemlji gde je dnevna temperatura 35, a nocna 15, pa opet nista. Sve je to u glavi, prekinite da slusate budalastine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA