≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (13. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo, sredinom nedelje osveženje

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 8

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo. Posle podne u zapadnim i jugozapadnim predelima očekuje se razvoj oblačnosti, a u brdsko-planinskim predelima i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar u košavskom području pojačan, povremeno i jak. Maksimalna temperatura od 29 do 34°C.

U Beogradu do kraja dana sunčano i veoma toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura 33°C.

Narednih dana očekuje nas promenljivo vreme, sutra u većem delu Srbije suvo i toplo bez padavina, temperatura do 33C. U  toku noći sa severozapada i zapada dolazi nam povećana oblačnosti, tako od srede očekujemo promenljivo oblačno vreme sa kišom i pljuskovima a ponegde će biti uslova i za grmljavisnke nepogode.

U Srbiji u sredu i četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na severoistoku, istoku i jugoistoku biće suvo i uglavnom pretežno sunčano. Maksimalmna temperatura kretaće se od 27 do 32°C. U petak i subotu toplije i u većini predela suvo sa sunčanim intervalima i tek ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 29 do 33°C.

U Beogradu sunčano i toplo, u sredu i četvrtak sparno i oblačno, na širem području  grada biće uslova za redju kišu i pljuskove. Od petka sunčano i suvo.

Do srede sunčano Foto: Kristina Stojanović

Evropa:

Iznad većeg dela Evrope do kraja dana pretežno sunčano, a u Parizu sa padavinama. Najtoplije vreme na jugu Evrope sa temperaturama preko 35C.

Na  Crnogorskom kao i Hrvatskom primorju do kraja dana uglavnom sunčano i toplo s tim sto je u Hrvatskoj moguće blago naoblačenje u oblasti Šibenika. Temperatura mora od 26 do 29C.

Na Grčkom primorju sunčano i toplo. Duva umeren do jak severoistočni vetar, dok će u Solunskom zalivu vetar biti slab, južni. Maksimalna dnevna od 28 do 34 stepena.

Biometeorološka situacija može relativno povolјno uticati na osobe sa hroničnim obolјenjima. Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i pada koncentracije. Preporučuje se adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja, kao i boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama.

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Talični Tom

    13. avgust 2018 | 17:30

    Dobra kao dobar dan.. Samo zbog nje gledam vremensku prognozu svaki dan😉☺

  • Op

    13. avgust 2018 | 16:54

    Telegrafe šta nam radiš...

  • Dušan

    13. avgust 2018 | 17:56

    Redovni sam njen pratilac na instagramu... Kao barbika je..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA