Jutarnja vremenska prognoza (19. avgust 2018. godine): Veoma toplo sa maksimalnom temperaturom do 34°C (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji jutro vedro, u dolinama i kotlinama sveže, ponegde i maglovito. Tokom dana u svim predelima sunčano i veoma toplo. Sredinom dana i posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim, jugoistočnim i u brdsko-planinskim predelima. Duvaće slab do umeren severni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 21°C, u koltlinama jugoistočne Srbije oko 12°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

U Beogradu danas sunčano i tropski toplo. Duvaće slab do umeren severni vetar. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 33°C.

U Srbiji narednih dana sunčano i veoma toplo. Posle podne u južnim, jugozapadnim i istočnim predelima očekuje se razvoj oblačnosti, ponegde i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 29 do 35°C. U četvrtak i petak u većem delu Srbije biće nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu narednih dana sunčano i tropski toplo, a maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 32 do 34°C. U četvrtak nešto više oblaka, na širem području grada i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

Iznad većeg dela Evrope sunčano i toplo. Najhladnije je u Moskvi sa minimalnom temperaturom do 12°C, a najtoplije u Atini sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 34°C.

Na grčkom primorju u nedelju sunčano i tropksi toplo. Duvace slab do umeren vetar severnih pravaca. Minimalna temperatura od 21 do 26°C, maksimalna dnevna od 31 do 36°C.

Na crnogorskom primorju smena sunca i oblaka, ali će biti veoma toplo. Vetar slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura od 22 do 26°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C.

Na hrvatskom primorju u nedelju promenljivo oblačno, u Dalmaciji ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni, a ispod Velebita pojacan severoistočni. Minimalna temperatura od 21 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

(Telegraf.rs / Sara Damnjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA