≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (19. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo, u toku večeri moguća kiša

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 13

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u utorak tokom dana u svim predelima sunčano i veoma toplo. Posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim, jugoistočnim i u brdsko-planinskim predelima. 

Duvaće slab do umeren severni vetar. Maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

U Beogradu danas sunčano i tropski toplo. Duvaće slab do umeren severni vetar. Maksimalna dnevna temperatura 32°C. 

Narednih 7 dana u Srbiji će biti sunčano i tropski toplo. Očekuje se polje nešto malo povišenog vazdušnog pritiska, pa će biti sunčano. Ipak, neće u celoj zemlji biti potpuno stabilno. Posle podne u većini predela očekuje se razvoj dnevne oblačnosti, a u južnim, jugozapadnim i u brdsko-planinskim predelima Srbije biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

U Beogradu narednih dana sunčano i tropski toplo, a maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 32 do 34°C. U četvrtak nešto više oblaka, na širem području grada i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

Toplije noći očekuju se u Vojvodini i u delovima Negotinske Krajine i u tim predelima ponegde se očekuju i tropske tople noći, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C. Najtoplije noći biće narednih 7 dana u centru Beograda i one će biti tropske sa temperaturama od 21 do 23°C.

Iznad većeg dela Evrope sunčano i toplo. Najhladnije je u Moskvi sa minimalnom temperaturom do 12°C, a najtoplije u Atini sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 34°C.

Na grčkom primorju u nedelju sunčano i tropksi toplo. Duvace slab do umeren vetar severnih pravaca. Minimalna temperatura od 21 do 26°C, maksimalna dnevna od 31 do 36°C.

Na crnogorskom primorju smena sunca i oblaka, ali će biti veoma toplo. Vetar slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura od 22 do 26°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C.

Na hrvatskom primorju u nedelju promenljivo oblačno, u Dalmaciji ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni, a ispod Velebita pojacan severoistočni. Minimalna temperatura od 21 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA