≫ 

Današnja vremenska prognoza (20. avgust 2018. godine): Iznad većeg dela Srbije sunčano i tropski toplo (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Iznad većeg dela Srbije danas sunčano i veoma toplo. Sredinom dana i posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim, jugoistočnim i u brdsko-planinskim predelima. Duvaće slab do umeren severni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 21, maksimalna dnevna od 29 do 34 stepena.

Slična situacija biće i narednih dana u Srbiji. Ponegde se može očekivati pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se u rasponu od 29. do 35. stepena. U četvrtak i petak u većem delu Srbije biće nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu poslepodne sunčano i veoma toplo. Tiho i bez vetra. Minimalna temperatura 19, maksimalna dnevna 32 stepena.

Tropski toplo vreme zadržaće se i narednih dana u Beogradu, a maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 32. do 34. stepena.  U četvrtak i petak očekuje se nešto više oblačnosti, a u nedelju kiša.

Nastavlja se period povoljne biometeorološke situacije. Izvesne tegobe su moguće kod kardiovaskularnih bolesnika. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

Narednih dana u Srbiji biće tropski toplo / Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Vremenska prognoza za Evropu:

Iznad većeg dela Evrope danas promenljivo oblačno. Najhladnije na severu Evrope sa temperaturom od oko 15 stepeni, a najtoplije na jugu kontinenta, gde će se temperature kretati oko 30. podeljka.

Na grčkom primorju i danas tropske temperature. Duva slab do umeren vetar severnih pravaca. Minimalna temperatura od 20 do 24, maksimalna dnevna od 29 do 34 stepena.

Na crnogorskom primorju smena sunčanih i oblačnih intervala, ali veoma toplo. Vetar slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura od 17 do 25, maksimalna dnevna od 28 do 32 stepena.

Na hrvatskom primorju danas toplo i sunčano. Vetar slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura od 20 do 25, maksimalna dnevna od 30 do 35 stepeni.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA