≫ 

Današnja vremenska prognoza (21. avgust 2018. godine): Do vikenda sunčano i toplo, u nedelju pad temperature (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Danas u Srbiji sunčano i veoma toplo. Poslepodne se očekuje razvoj oblačnosti, a ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim, istočnim i u brdsko-planinskim predelima. Duva slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 21, maksimalna dnevna od 29 do 35 stepeni.

Sutra i prekosutra izuzetno toplo sa maksimalnom temperaturom od 30. do 35. stepena. U petak možemo očekivati pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom i to u južnom delu Srbije. U nedelju naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

U Beogradu tokom celog dana sunčano i veoma toplo. Duva slab vetar. Minimalna temperatura 19, maksimalna dnevna 32 stepena.

Do kraja sedmice u glavnom gradu sunčano i tropski toplo, a maksimalna temperatura dostizaće 34. stepen. U nedelju se očekuje naoblačenje i zahlađenje sa kišom, a od ponedeljka pad temperature.

Maksimalna temperatura u Srbiji dostizaće 35. stepen / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vremenska prognoza za Evropu:

Na severozapadu kontinenta danas oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a obilna kiša i jaki vetrovi očekuju se na severu Rusije. U ostalim predelima uglavnom vedro i toplo. Najtoplije biće na jugu Evrope, sa temperaturom i preko 35 stepeni.

Na grčkom primorju danas sunčano i veoma toplo sa slabim do umerenim severoistočnim vetrom. Minimalna temperatura od 17 do 23, maksimalna dnevna od 29 do 35 stepeni.

I na crnogorskom primorju danas izuzetno toplo. Vetar slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura od 22 do 24, maksimalna dnevna od 30 do 34 stepena.

Na hrvatskom primorju slične vremenske prilike. Vetar slab do umeren, severozapadni i severoistočni. Minimalna temperatura od 20 do 24, maksimalna dnevna od 29 do 35 stepeni.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA