Današnja vremenska prognoza (15. septembar 2018. godine): Toplo i sparno, a pogledajte gde će padati kiša (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Danas u Srbiji promenljivo oblačno, toplo i sparno, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Duva slab do umeren severozapadni vetar, tokom dana povremeno i pojačan. Minimalna temperatura od 13 do 20, maksimalna dnevna od 23 do 29 stepeni.

U Beogradu prepodne oblačno i suvo, popodne promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Duva slab vetar. Minimalna temperatura 20, maksimalna dnevna 27 stepeni.

U Srbiji i u nedelju i tokom većeg dela sledeće sedmice jutra će biti vedra i sveža, u dolinama i kotlinama sa maglom, dok se tokom dana u svim predelima očekuje sunčano vreme. Maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak biće 28 stepeni, u utorak i sredu 30, a od četvrtka ponegde i preko 30 stepeni.

Narednih dana u glavnom gradu sunčano i toplo, a maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 26. do 28. stepena. Još toplije biće u drugoj polovini sledeće sedmice, kada će maksimalna temperatura dostizati 30. stepen.

Narednih dana očekuje se porast temperature / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vremenska prognoza za Evropu:

U severnim predelima Evrope danas oblačno sa kišom, a obilne padavine i olujni vetrovi očekuju se na Britanskim ostrvima i u Irskoj. U ostalim predelima očekuje se suvo i uglavnom sunčano vreme. Najhladnije u Skandinaviji sa temperaturom od oko 15 stepeni. Najtoplije na jugu Evrope, sa temperaturom i preko 30. podeljka.

Na grčkom primorju danas sunčano i toplo. Duva slab do umeren južni vetar. Minimalna temperatura od 17 do 22, maksimalna dnevna od 28 do 32 stepena.

Na crnogorskom primorju danas promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, severoistočni. Minimalna temperatura od 18 do 21, maksimalna dnevna od 26 do 30 stepeni.

Na hrvatskom primorju umereno oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duva slab do umeren vetar promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 14 do 21, maksimalna dnevna od 26 do 30 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA