≫ 

Pronađena još jedna žrtva kobnog uragana Florens koji je pogodio Južnu Karolinu (FOTO)

Oluja u Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i Virdžiniji odnela živote, preko polovine ubijenih bilo je u svojim vozilima

  • 0

Deveta osoba je nastradala u Južnoj Karolini zbog uragana Florens, što je dovelo do toga da se ukupan broj žrtava nakon velike oluje popne na 42 osobe.

Telo 81-godišnjeg čoveka pronađeno je u kamionu koji je potopljen u okrugu Dilon.

Uragan je odneo ukupno 42 života / Foto: Pixabay.com

U Severnoj Karolini, mnogi ljudi su počeli da se vraćaju u poplavljene domove. Na zidovima i podovima se nalazila mulje blata, polupani prozori i strašni mirisi.

Guverner Južne Karoline, Henri MekMaster, ocenio je da je njegova država već pretrpela štetu od 1,2 milijarde dolara. Pitao je Kongres za pomoć.

Guverner Roj Kuper iz Severne Karoline izjavio je da država još uvek objašnjava štetu oluje, ali je rekla da će biti u milijardama.

U Severnoj Karolini potvrđeno je da je 3,4 miliona kokošaka i 5,500 svinja nastradalo u poplavama , dok su masivne lagune ispuštale reku fekalija.

Miris vode pod vrelim suncem - mešavina ulja, izmeta i plesni - bio je ogroman. Mrtve kokoške, stotine njih, smeštene na ograde ljudi, zaglavljene su u gornjim delovima grmova, uzdižući se prema stepenicama prednje strane.

Stravičan prizor mrtvih životinja / Foto: Jo-Anne McArthur for the Guardian

"Srceparajuće" rekao je Felps, menadžer za spasavanje životinja Brother Volf u zapadnoj Severnoj Karolini, koji se nadao da će spasiti mačke i pse ostavljene pred oluju. "Vozite duž međudržavnog i ne vidite vodu i mislite:" Oh, u redu je. "Ali, isključite se i vozite dva kilometra u blizini reke Kejp Fir i sačeka vas stravičan prizor. "Kuće, farmeri svinja, vatrogasne stanice, sve je uništeno ".

Obim štete od Florence, koji je smanjio 8 biliona galona vode na državu,  i dalje nije u potpunosti poznat.

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA