"KLADILA SAM SE LUKINIM PARAMA"? Propevala Karabatićeva devojka, rukometaši u sve težoj situaciji!

Rukometni skandal u Francuskoj neviđenih razmera. Najbolji rukometaš sveta i njegov brat noć proveli iza rešetaka. "Ne mogu im ništa. Klađenje nije krivično delo" optimista je advokat braće

  • 0

Najbolji rukometaš planete Nikola Karabatić brani se ćutanjem pred francuskim istražiteljima. Pariski mediji navode da se posle senzacionalnog privođenja nekoliko igrača Monpeljea, među kojima i našeg Mladena Bojinovića zbog navodnog klađenja na utakmicu svog kluba prošle sezone, igrači ne izjašnjavaju o krivici, što je potvrdio i njihov advokat.

Ipak vest dana u moru informacija iz Franucske jeste priznanje devojke Luke Karabatića, Nikolinog brata da se kladila na sumnjivi meč prošle sezone.

To je dodatno otežalo situaciju igrača koji su se već danas našli na stubu srama francuskih medija. Naročito

- Dženi Prije se kladila na poraz Montpeljea po naređenju i to sa novcem koji joj je dao Luka - rekao je advokat Antoan Kamu.

Ova izjava je znatno pogoršala situaciju dvoje francuskih rukometaša i još nekioliko saigrača, jer će sada sasvim sigurno policija sa još većim intezitetom krenuti u istragu. Sada blago i neubedljivo deluju reči advokata braće Karabatić.

- Klađenje nije krivično delo. Pravosuđe ovde nema posla. Tužilac mora da dokaže nameštanje utakmice, a to je nemoguće - rekao je cenjeni i nadaleko poznati advokat Moreti, koji i pored iskustva nije uspeo da svoje branjenike spase noći provedene u zatvoru.

- Ovi ljudi najodlučnije odbacuju da su namestili tu utakmicu, oni nisu varalice, utakmica nije nameštena - dodao je Moreti.

Francuski mediji spekulišu da ukoliko se dokaže klađenje na svoj meč, igrače bi mogla da sačeka kazna od šest mečeva neigranja i 15.000 evra, dok bi u slučaju dokaza da su učestvovali i u nameštanju utakmice Ren - Monpelje bogli da provedu u zatvoru čak pet godina.

Francuski mediji se uglavnom bave braćom Karabatić, a za sada još nema informacija kakve su kazne moguće za našeg inetrnacionalca Mladena Bojinovića, koji je simbol Monpeljea godinama unazad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA