ŠOKANTNO OTKRIĆE: Studenti koji uživaju travu imaju bolje ocene!

U jednom od najopsežnijih istraživanja ikad sprovedenom o posledicama uživanja trave naučnici sa Univerziteta u Torontu su zaključili da ljubitelji ove lake droge u proseku dobijaju bolje ocene od pušača cigareta

  • 20

Uživaoci trave daleko su uspešniji u akademskom smislu od pušača cigareta, rezultati su novog istraživanja koje je odmah uzburkalo duhove.

U jednom od najopsežnijih istraživanja ikad sprovedenom o posledicama uživanja marihuane naučnici sa Univerziteta u Torontu su zaključili da ljubitelji ove lake droge u proseku dobijaju bolje ocene od pušača cigareta!

Majkl Čalton, stručnjak za epidemiologiju i javno zdravlje, kaže da se kanabis u prošlosti često vezivao uz problematična ponašanja, ali se trend promenio.

- Mladi konzumenti cigareta verovatno će postizati lošije rezultate u školi i upustiće se u socijalno devijantna ponašanja poput vandalizma, krađa ili fizičkih napada - dodaje Čalton, prenosi Dejli mejl.

Stručnjaci su analizirali podatke koje je tokom nekoliko decenija prikupljao Centar za zavisnosti i mentalno zdravlje u kanadskoj provinciji Ontario. Podaci su objavljeni u lokalnom listu.

Naučnici su otkrili da je konzumiranje trave svoj vrhunac doseglo pre desetak godina, dok je proteklih godina korišćenje postalo normalno pa tinejdžeri sve češće smatraju da je trava manje štetna od cigareta.

Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo i da 92 odsto pušača cigareta istovremeno puši i marihuanu, dok tek 25 odsto pušača trave istovremeno puši i cigarete. Ti koji istovremeno puše i cigarete i kanabis verojatno neće imati dobar akademski uspeh.

( Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • weed power

    31. mart 2014 | 22:11

    Naravno...manja tenzija,vise si opusten da sagledas stvari iz razlicitih uglova,ne sekiras se mnogo,radis sta imas , a postizes uspehe.Uvek bilo.

  • Dino Dvornik

    1. april 2014 | 01:16

    Pušite travu, al nemojte se drogirat

  • aleksandarM

    1. april 2014 | 00:12

    Probajte pa onda komentarisite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA