POTPUNO UVRNUTE: Ovo su najčudnije životinje na svetu (FOTO)

Džinovska kišna žaba, crv koji liči na svinjsku zadnjicu, foka koja pravi balon iz nozdrve i hobotnica sa lepršavim ušima, samo su neke od najneobičnijih životinjskih vrsta

  • 3

Priroda se poigrala stvarajući floru i faunu. Kada se sustretnemo sa mrtvom prirodom, pojave umeju da nas zasene i ostave bez daha. Živa bića ipak gledamo drugim očima, jer i oni dišu poput nas, pa se često zapitamo koliko čudnih živih stvorenja postoji.

Možda ste se nekada pitali i kako životinjske vrste percipiraju ljudsku. Nadamo se samo da mi njima ipak ne izgledamo ovako.

Džinovska kišna žaba, koja izgleda kao veliki kamen sa rukama, živi u Južnoj Africi i nastanjuje i zapuštena zemljišta, ali i urbane sredine.

Hobotnica zvana Dambo karakteristična je po svojim lepršavim ušima, koje joj omogućavaju da pluta po dnu okeana, u potrazi za hranom.

dambo hobotnica

Narvali su morski jednorozi i oni zaista postoje. Ovi kitovi srednjeg rasta u svom rogu imaju nervne završetke koje koriste za lakšu orijentaciju. Žive na Arktiku, na teritoriji Grenlanda, Rusije i Kanade.

Stomatopode su ozloglašeni morski rakovi koji najbržim pokretom usmrte plen. U svojim očima imaju 12 receptora za boje. Vrlo su agresivni i većinu svog vremena provode skriveni u stenama ili kopajići prolaze po morskom dnu. Najrasprostranjeniji su u Sredozemlju, a često se mogu videti i u Jadranu.

stomatopoda, rak

Crv - svinja je vrsta koja je ime dobila zato što podseća na svinjsku zadnjicu. Veličine je klikera i živi na dubini od oko 3.000 metara ispod površine okeana.

Najneobičnije foke otkrivene su u Severnom Atlantiku. Njihova specijalnost je zavođenje ženski. Da bi impresionirali dame, oni jednostavno naduvaju balon iz jedne nozdrve.

foka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA